23 Kasım 2012 Cuma

Otantik


Hımmm şimdi ben bunu nasıl tarif etsem? Bizim köyde  eskiden yöresel gelinlik giyerlerdi. Bu benim yaptığıma benzer üçgen şeklinde bir kırmızı kumaşı bu şekilde pullarla ,boncuk oyalarıyla ve de aplike kumaşlarla süslerlerdi ,ve de süslü püslü bir fesin üstüne tülbent bağlar gibi bağlarlardı.Hatta benim süsleme biraz hafif kaldı; midye beyaz boncuklar ve iri mavi boncuklar da süslemede kullanılırdı. Ben de hayran hayran bakardım küçükken bu başa takılan kırmızı şeye.İçimde kalmış olmalı ki, aynı o başlığa benzer iki kırmızı üçgen parça kesip,allayıp .pullayıp bunu yaptım. Yapalı bayağı uzun süre oldu bu arada .Sizce ben bunu nasıl giyiyor olabilirim?Bu da sizin tahminlerinize kalsın :) Azıcık gizemli hava olsun canım!

36 yorum:

  1. Çok merak ettim şimdi, gizemli olsun diye çok uzatma :)

    YanıtlaSil
  2. Vay vay vay :)

    Ben bunu kafanızdan geçirip aşağı indirerek giydiğinizi tahmin ediyorum.

    Bana kızgın olduğunuz hissim var. Doğru mudur?

    Hamiş: Yazının üslubunu beğendim. Budur1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yanıldınız cırt cırt var giymesi kolay yani başımdan geçirmeme gerek yok.
      uslubum değişmedi ilerde de yaparım yine yeniden huylu huyundan vazgeçmez.bugün kendime laf sokma kotası doldu da :)hem kafiyede bulamdım.
      neden kızgın olduğumu düşündünüz aceb ?
      kızacak bir şey mi yaptınız yoksa benim bilmediğim ?
      bu arada Esen can 'ın çekiliş bana çıktı yaaaa :)

      Sil
  3. Bugüne kadar hislerim beni hiç yanıltmadı!
    Ama dediğiniz gibi olsun...

    Esen Hn. üzerinden laf attım çekilişe ama yayınlanmamış daha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne lafı attınız bakem çekilişin sonucunu beğenmediniz mi yoksa :)

      Sil
  4. ayyyy bu ne guzel bişery olmuş..bak ben yapsam ıste kokoş serpıl derlerdı:))) ama bende ıste benım kokoş arkadasım dıcem keyıfle ...ben olsam tayt la falan gıyerım sanırım fılızcım..sen nasıl gıyıyon kısss soyleeee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tayt giymeyen biriyim o yüzden tayt seçenekler arasında değil.sen kokoş görmemişsin bee yeğenim benim giyimime şaşırıp, hala neden sen de herkes gibi giyinmiyon diyor. herkes dediği kişilerde kot ve tişört giyenler. ben abartılı görünüyorum yeğenimin gözüne.yani serpilciğim sen kokoş görmemişsin. yazın çok kokoş oluyorum :)

      Sil
  5. Valla otantik ötesi olmuş bu Filizcim. Nasıl kullandığın kısmına gelince etek değil mi bu etek olarak kullanıyorsundur diye düşünmüştüm ama sen sorunca bir hinlik olmalı diye soru işareti belirdi kafamda :) Kot pantolonun üzerine mi giyiyorsunki acaba :) Aklıma o geldi bir de ve merak ettim bak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) şenay merak ettirdim mi yani ?pantolon, değil, tayt değil geri başka seçenek kalmadı zaten :)
      yok aslında doğru tahmin etmişsin adı üstünde otantik etek yani altına giyeceğim etek renkleri değişken, bu otantik şey aksesuar yerine geçiyor :)

      Sil
  6. Madem tahmin etmişim neden hala anlayamadım :D Kız doğru anlatsana bak benim hücrelerim gariptir kimi çok su içince çatlar kimi çatlamaz benimki meraktan çatlıyor ölürsem vebali meraklandıranın boynuna haa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. altına başka bir etek giyiyorum .buna uygun renk ve modelde:) ama çoğunlukla beyaz eteğim var onun üstüne giyiyorum bunu.

      Sil
    2. üç etek diye bizim folklorik giyimlerimiz varya onlar gibi düşün :)

      Sil
  7. çılgınsın harika birşey bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çılgın olduğum kesin canımm :) teşekkürler goncacığım :) konya'da gelin başlığı diye biliniyor, annem 'çeki' diyor buna.annemin sandıkta var buna benzer bir şeyi çok solmuş ve eskimiş. eskiden gelinlerin çeyizinde mutlaka olurdu böyle kırmızı bir şey.

      Sil
  8. çok hoş! :D Böyle otantik eski bir havası olan şeyleri çok severim. Ve yine yaratıcılığını konuşturmuşsun. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Burcu, çok teşekkürler. çocukluğum köyde geçince, düğünlerden aklımda kalan otantik şeyleri hayata geçirmeye çalışıyorum. bundan daha güzelini ve daha kullanışlı olanını yapma planım var, bu acemi hevesle yapılan bir şeydi.otantik kısmın azıcık azaltıp daha kullanışlı bir şey yapma planı.

      Sil
    2. Güzel günler olsa gerek. :] Yaparsan mutlaka bizle de paylaş ^.^ :]

      Sil
    3. tıpkı senin yazındaki gibi, özledim o günleri. yaparsam paylaşırım, bakalım sıra gelecek mi o projeye ?

      Sil
  9. bayıldımmm ...benım sevgılı kokoş arkadasım:))) ohh be rahatladım benım ıgıbısını bulunca:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serpilciğim ben izmir kokoşuyum ,sen ankara'da bir kokoş arkadaş bul canımm ,daha güzel olur o zaman, beraber gezersiniz kokoş kokoş.

      Sil
  10. renkler ve işleme muhteşem.. otantik ama karman çorman da değil.. bayıldım..

    YanıtlaSil
  11. Şahane...işlemeleri istediğin kadar çoğaltabilirsin de değilmi?Otantik bir tablo gibi olur.İlk aklıma gelen badi ya da etek üzerine giymen idi,çünkü arkası yok hissine kapıldım nedense,sonra biraz daha inceleyince baktım ki var.Çok hoşuma gitti ellerine sağlık Filiz'ciğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülden'ciğim, arkası da var yanılmamışsın. üst giyimi sade tutuyorum zaten, badi ya da tişört giyiyorum ,etek çok süslü olunca üstü daha sade giymek lazım. bu eteği de beyaz bir eteğim var onun üstüne giyiyorum.sendeki boncuk işleme yeteneği olsa boncuklarla da süslerdim. şimdilik boncuk oyası ve pul yapabiliyorum. her zaman giyilebilecek bir şey değil, arada otantik takılmak istediğimde giyiyorum.çok teşekkürler:)

      Sil
  12. filiiizzzz bır blog cu resım yukleyemıyordu hanı sonra bır care bulmuştu kımdı o hatırlıyormusun...ben bun ak serpıl hatırlasyamadım :(( baska bır blogcu arkadas yardım ıstedı de:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esen can ,kota dolduğu için resim yükleyemiyordu öyle bir sorun mu? öyleyse esen can'a sor.

      Sil
    2. burada anlatmış yorumlara bak
      http://esen-can.blogspot.com/2012/11/bim-bam-bommmmmm.html#comment-form

      Sil
  13. Yanıtlar
    1. bir şey değil :) inşallah sorununu çözer arkadaşın :)

      Sil
    2. sorun cözülmüş tatlım sagol..sen ne kazandın bakim esence den yayınlamamışsın hıc duymadım ben...

      Sil
    3. daha yeni kazandım, benim şifon bluzun altındaki yorumları görmedin mi ? oradaki yorumlarda vardı :)

      Sil
  14. cnm çok otantik gerçekten bu tarz şeyleri çok severim köye gittiğimde bana da hemen katurba verirlerdi süslü püslü allı pullu şalvar ve gömlek takıma katurba denirdi bizde bak neler hatırlattın bana ya...nasıl giyiyosun şalvar üstüne olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) şalvar güzel fikirmiş :) köyde olsam giyerim şalvarla da, burada çok fazla otantik kaçar. altına beyaz bir etek giyiyorum, kemeriyle de uyumlu oluyor. katurba, ilk defa duydum merak ettim güzel bir kıyafet galiba :)aslında ege bölgesinin yöresel kıyafetlerine de bayılıyorum.

      Sil
  15. çok değişik tam otantik olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Sevgili Müge :) sizin de yorum yapan ellerinize sağlık :)

      Sil