13 Kasım 2012 Salı

Turuncu Balık Eteğim



Balık etek kesimi olan etekleri  daha çok kullanıyor ve seviyorum demiştim ya, işte bir örnek daha!!
Neden balık etek seviyorum diye kendimi bir sorguladım, geçmişe gittim teee çocukluğuma, sonra çok gitmişim geri döndüm ,sorumun cevabı çocukluğumda değilmiş meğerse.
Evet!Kendime Freud'un derin psikanaliz teknikleriyle bir psikanaliz yaptım sonuç mu?
Benim sonuç  çok mantıklı nedenlere dayanmasın mı ?
1-Kloş eteği de seviyorum, ama giymeyi tercih etmiyorum. Neden ?Bunun  en büyük nedeni ne zaman kloş etek giysem hep aşırı rüzgar olup ,eteğim her an uçacak ve bir  Marilyn Monroe vakası da ben yaratacakmışım gibi gelir, tabii benim vaka o kadar güzel adlandırılabilecek bir vaka olmaz.
2-Düz dar kesim etekleri de çok seviyorum, ama giymeyi tercih ettiğimde hareketlerim kısıtlanıyor, merdiven çıkarken ve de otobüse binerken. Ben rahat hissetmediğim bir şeyi giysem hemen başım ağrır.
Başka nedenler de var da yazamayacam kolum yoruldu bee!
İşte en önemli bu iki sebep beni balık etek kesimini sevmeye sevk etti: Ne kloş etek gibi rüzgarın azizliğine uğrama sorunu var balık etek giydiğimde,ne de dar kesim etek gibi hareketlerim  kısıtlanıyor. Giy ve çık modeli benim için balık etek yani anlayacağınız.
Gördüğünüz gibi psikolojik analiz sonucunda bu sonuç çıktı. Tabii bir de önceki hayatımda balık kız olduğumu düşünmemin azıcık da etkisi olabilir.Zaten balık hafızalı biri olmam, benim daha önceki hayatımda balık kız olma  ihtimalimi güçlendiriyor. :)

39 yorum:

  1. Vallahi çok mantıklı analiz-sonuç durumu.
    Kendini nasıl rahat hissediyorsan en güzeli odur. Çok da yakışmış, iyi günlerde giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nowacraft, analiz sonucumu beğenmen beni çok mutlu etti, demek doğru bir analiz yapmışım yahuu.Güzel yorun için çok sağol :)

      Sil
  2. renk de desen de çok hoş çok da yakışmış...bu tip etekleri severim ama vücut tipime uymaz.sen de harika durmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mormenekşeler, güzel yorumun için çok teşekkürler :)

      Sil
  3. fılızcımmm yazını okurken gulmekten bayılacaktımm...etek metek görmedı gozum hıcc..kız sen cok yaşa emı...ne kadar şanslıyım senı tanıdıgım ıcın:)))etege gelınce evet etek cok guzel gule gule gıy..ama sen buraya bı tane mandal resmı koysan da altına bır yazı yazsan vallahı o bıle yetecek bıze...selcen cıme aferın kı bu blog ıcın senı bu kadar zorladı...öyle yorgundum kı gecyı gıttı hepsı yaaa...ALLAH da senı hepppp guldursun ınsallahhh...

    YanıtlaSil
  4. dur kız etege ayıp oldu beee.:))) cok begendım ama hele de rengıne bayıldım..etek hayatında cokkk nadır hatta hıc gıyemeyen bırıyım ama boyle baskasında bayılıyorum..bı ara senın psıkanalız ı bana da yapalım bakim ben nıye etek gıyemıyom :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :)ikinci yoruma gerek yoktu anladım canımmm :) hemen mandal bulmaya gidem, ben niye yoruyom kendimi, demek mandal da koysam beğenilecekmiş yahuuu :)
      Çok sağol Serpilciğim Allah seni hep güldürsün hiç ağlatmasın emi. Allah bahtından güldürsün, Aminnn!!
      sen şöför nebahat gibi hayatını zor kazanmış, çok zorluk çekmiş, çocuklarına hem analık hem babalık yapmış biri olduğun için, sürekli koşmuşsun hayatta ee koşan birine de pantolon daha uygun.
      senin psikanaliz sonucu kısaca böyle olabilir.

      Sil
    2. valla bravo hemen benım analızımı de yaptın kuzum..çok dogru hep erkek gıbı yasadım demek ondan etek gıyemıyom:)))hep beraber gulelım ınsallahh..

      Sil
    3. yaptım ama benim doktorluk diplomasını kasap verdi. benim psikanaliz hatalı olabilir, başka bir uzmana daha sormak lazım hee :)

      Sil
  5. Filiz hanımcığım siz çok yaşayın bir etek ancak bu kadar güzel anlatılabilir ayrıca sizede çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mehtap Hanımcığım çok teşekkürler !!vallahi çok şımaracam bu gidişle, şımartılmaya da alışık değil benim bünye , sonra acil servislik olmayayım yavvv :) Güzel yorumunuz için çok sağolun efendim :)

      Sil
  6. filiz seni okumak çok zevkli hayatım daha uzun yazılar yaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gonca, valla eğlenceli olacağıma , senin gibi cesur olmak isterdim yahuu! amazon kadınım benim çok teşekkürler. yılan ne oldu kolyeye dönüştü mü ?

      Sil
    2. uzunca bir çürüme süreci yaşanacak ki bu fizyolojik olarak ne kadar sürer bilmem kemiklerin tertemiz olması gerek ya da ben temizleyeceğim ki tek yöntem haşlamak ve ben bunu yapmayacağım :))))

      Sil
    3. bugün hastalıktan sürünüyom bir baktım Bizim Gonca yılanın çürümesinden, haşlanmasından bahsediyor yahuu !çok iştah açıcı manzara geldi gözümün önüne canım. sanırım yılanlara laf ettim diye hasta oldum ben yaa:( Bir de yılanı haşlasan tam amazon kadını olursun.

      Sil
  7. Hahaha :) Gayet geçerli sebepler Filizcim. Özellikle 1. sebebi ben çok yaşadım :D Her yerde kloş etek giyilmiyor haklısın :) Balık eteğin mantık kısmı doğru ve çok güzel bir renk olmuş bu cıvıl cıvıl güle güle giyersin artık uçuşmadaaaaannnnnn, rahat yürüyerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay ,ben bu psikanalizi yapmak için kaç kitap devirdim biliyon mu ? çok okudum çok özellikle ciklet ambalajlarını çok okudum yahuu!! çok derin bilgiler var yaa orada :)Çok teşekkürler Sevgili sayın ve çok muhterem Şenay Hanım :)çok resmi oldu bu teşekkür sanırsam :)

      Sil
    2. Kırıldın resmiyetten vallahi. Sayın ve muhterem Şenay Hanım olarak kendimi ağırdan satarım şimdi bir süre havaya girdim haha :)

      Sil
    3. Ankara'ya gidiyonya, resmi şehir tabii resmi olmak gerek sayın muhterem çevre mühendisi şenay hanımcığımm:)

      Sil
  8. Etek uçmuş, açılmış, açılmamış balık biçimindeymiş oymuş buymuş bunlar dünden bu yana 2. plana düştü.

    İç sesim kulağıma beklenen balo yakın diyor!

    Elbiseyi eteği örgüyü bluzu bırakıp; başkasının ayağına uymayacak, sahibinin sesi kristal ya da parlak ayakkabı arama zamanıdır; ben bunu bilir bunu söylerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :)Sevgili Nurdan Hanım, kristal ayakkabı ve ben asla yanyana gelmez!! benimki gibi büyük, taraklı ayak için kristal ayakkabı var mıdır ki dünyada ?ben normal ayakkabı bulsam öpüp başıma koycam oysa ki.
      balo kim ben kim yaa ben katılsam katılsam kadınlar gününe katılırım o da yanlışlıkla olur, zira hiç sevmem kadınlar günü toplantısını.
      siz beni rus çarının kızı falan mı sanıyorsunuz kuzum ?bence ben balık etek giymeye ve balık kız hayaline devam edeyim :)Çok teşekkürler :) hayali bile güzel balonun ama :)

      Sil
  9. Serpilciğime katılıyorum, birşeyler yapmana bile gerek yok :)çak buraya boş sayfayı karala altına birşeyler.O bile yeter .Yazılarını seviyorum ben senin yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hayaliatolye, hoşgeldin ve çok teşekkürler :) senin blogunu nasıl takip edeceğim çözemedim çok farklı bir blogun var da ?

      Sil
  10. :)))))))))) hiç şaşırmadım filiz,herkes zorlanıyo :)
    rss adres çubuğuna http://feeds.feedburner.com/hayaliatolye şeklinde yazıyorsun.Olmazsa koşarım yine yardıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldim bloguna üye olmayı başardım mı bilmiyorum yorum bıraktım .

      Sil
  11. analiz- sonuç süper filizcim :) diktiklerin ördüklerin dışında yazdıklarına da bayılıyorum. güldüm hoşuma gitti ama benim bu aralar duygu yoğunluğumdan sanırım, okudum ve gözlerim doldu. noluyor bana yahuu ... neyse çok güzel çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili münüre, şimdi sen bu yazıyı okuyunca gözlerin mi doldu seni de analiz etmem lazım .sen başka şeye üzüldün sanırım gözlerin onun için doldu değilse benim yazı ağlatacak cinsten değil canımm.bu ülkede her gün ağlatacak şey oluyor haberleri her izlediğimde ağlıyorum zaten, sonra bu sanal aleme kaçıyorum değilse kafayı yer insan bu memlekette.Allah hep mutluluk göz yaşları döktürsün gözlerinden.yok sen benim kloş etek ve dar etek giyemediğime üzüldüysen bilemem sen üzülme diye giyerim yahuu :)

      Sil
  12. Çok çok az etek giyen biri olarak benim de etek giymememin sebebi de saydığın nedenler. Ayrıca Serpil gibi ben de şoför Nebahat tarzı yaşadım sanırım :)
    Sana çok yakışmış. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Peşkirciğim sen de mi şöför Nebahat oldun bee! desene sen de güçlü bir kadınsın, seni hayatta kimse yıkamaz. nakış işlerken şöför Nebahat gidiyor yerine cumbalı evlerde oturan, güzel paşa kızı edasında süslü püslü hanım kız geliyordur eminim :)

      Sil
  13. Bak bu da çok güzel gerçekten. :] Çok seviyorum ben senin elinden çıkanları ya. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Burcu çok teşekkür ederim :)sen bir de benim arkadaşım şenay'ın yaptıklarını gör, onlara daha çok bayılırsın. ben tembelim gündem yavaş değişiyor. Şenay, çalışkan her gün güzel şeyler dikiyor, onu da takip et bence.

      Sil
    2. Onun da yazılarına bakarım, tabi blogunu bulabilirsem. :] Ama seninkiler de gerçekten çok güzel kendine haksızlık etme sakın. :]

      Sil
    3. blogunu vereyim canım çok teşekkürler Burcucuğum :) bu şenay'ın blogu onu da takip et çok seversin
      http://senayatilgan.blogspot.com/

      Sil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmla hatası yüzünden silip düzeltip yayınladım :(((

      Sil
    2. :) önemli değil, dilediğiniz kadar imla hatası yapabilirsiniz :)

      Sil
  15. Çocukluğumdan beri etekler sadece vitrin dekorudur benim için. Ortaokul lise yillarımda mecburen giydiğim okul formasının altına diz üstü deri şort giyerdim. Çünkü hayatım boyunca rüzgarla baş edemedim. Bir de sanırım hanım hanımcıklığı kendime hiç yakıştıramadım. Bu yüzden konu komşu, anne babama, ne kadar mert kızın var derlerdi. Annem de bana kızardı,"Ne zaman, ne kadar hanım bir kızın diyecekler" diye :)))) Hala diyen olmadı (annem 77 yaşında) :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili ANG, ben de etek giymeye 30' dan sonra başladım. o dediğiniz lise eteklerini iyi bilirim.mini etekli liseli kızların eteği rüzğarda uçmazdı, benim diz altı eteğim uçardı, deli olurdum yahuu!! rüzğarın benimle bir derdi olurdu hep.ben de çoğunlukla pantolon giyerim, ama kumaş pantolon, kot pantolona daha yeni yeni alışmaya başladım. eskiden kotların kesimini beğenmez giymezdim. yeni yeni kot kesimlerini beğenmeye başladım. ben etek giysem de erkek fatma yanım duruyor, etek kişiliğimi değiştirmedi, sadece tekme atamıyorum biri sataşdımı, eteğin öyle bir sorunu var.En iyisi pantolon etek modellerinden giyelim ,etek gibi görünüp aslında pantolon olan modeller, hem etek gibi rüzğarda uçmaz, hem de pantolon gibi rahat.
      not: ben imla hatası yapmakta birinciyim canımm !! hatta benim blogun adını imla hatası yapsam olurmuş, çünkü dilimizi her gün katlediyorum.siz de istediğiniz kadar imla hatası yapabilirsiniz ,bırakın burada hatalarınız özgür olsun. :) annenizin hatırına bir pantolon etek modeli giyin bari :)annenize yeni yılda sürpriz yapın, karşısına bir etek giyip çıkın. yeni yıla nasıl başlarsanız öyle gidermiş, etekle başlayın bakalım gerçekten öyle oluyormuymuş. :)Allah annenize uzun ömür versin :)

      Sil