9 Aralık 2012 Pazar

Geçmiş Zaman Modasından Esinlenilmiş Bale Kostümleri





Costume for Rudolf Nureyev in the role of Romeo, Act II, Romeo and Juliet, Opéra national de Paris. 1984. Velvet, silk, silver lamé, metallic lace, and sequins. Collection of CNCS/Opéra national de Paris. Photograph by Pascal François/CNCS
 Costume by Nicholas Georgiadis for Rudolf Nureyev in the role of Jean de Brienne in Raymonda, Opéra national de Paris, 1983. Beige silk and gold lamé doublet with velvet braid; cream silk shirt with elastic belt. Collection CNCS/Opéra national de Paris. Photograph by Pascal François/CNCS



Costume by Nicholas Giorgiadis, doublet for Rudolf Nureyev in the role of Prince Florimond, Act III, in Sleeping Beauty, Teatro alla Scala, Milan, 1966. Sleeveless gray and silver waistcoat trimmed with gold lace, yellow braid, and gold filigree buttons; white false shirt with pleated sleeves and lace cuffs. Collection CNCS/Rudolf Nureyev Foundation. Photograph by Pascal François/CNCS



Costume by Nicholas Giorgiadis for Rudolf Nureyev in the role of Prince Siegfried, Act I, in Swan Lake, Vienna State Opera Ballet, 1964. Silver lace and blue silk doublet, trimmed with blue rhinestones, faux pearls, pleated linen collar and cuffs, and blue soutache. Collection CNCS/Rudolf Nureyev Foundation. Photograph by Pascal François/CNCS



ca.1745 V&A



1780-85 LACMA

Ambrogio de Predis, Bianca Maria Sforza, 1493. www.etsy.com/listing/25384626/hematite-renaissance-royalty-headdress    



 Kaynak
 Bugün acayip canım sıkılıyor!! İzmir 'de bir türlü kesilmeyen yağmurun verdiği ağırlıktan mıdır bilmem, ama bugün acayip canım sıkılıyor :( Gökyüzündeki gezegenler birbirleriyle küstüler mi nedir, üzerimden fil sürüsü geçmiş gibi hissediyorum.Biraz geçmiş kostümlerin ihtişamı sıkıntımı alır dedim, lakin işe yaramıyor!!

Bu görsellerin altındaki ingilizce bilgileri Google 'de çevirtmek isterdim, lakin çeviri sonucu çıkan, Türkçe'yi andıran cümlelerin yanında, benim 2 yaşındaki yeğenimin Türkçe'si TRT spikerlerinin Türkçe'si gibi kalır. Yani bir işe yaramıyor o meymenetsiz dil çevirme özelliği. Tabii ''This is  a book' diye bir cümle  çevirttirmiyorsanız.
Zaten Türkçe'yi benim gibi acemi blogcular yeterince katlediyor , bir de Google çeviri zımbırtısı katletmesin dedim.Gerçi ben kasten dilimizi katletmiyorum, benimki kasıtsız cinayete girer, hafifletici nedenlerden paçayı kurtarırım  değil mi ? :) Kasıtlı yapanlar düşünsün   değil mi  canım !!

Bu durumda seçenekleriniz şunlar

1- İngilizce bilen birine soracasınız , bana değil.
2-İngilizce bilmeyen bir blogcu olur mu yaa deyip üyeliğinizi iptal ettireceksiniz
3-İngilizce kursuna yazılıp ingilizce öğreneceksiniz, ama unutmayın bir dili öğrenmek için önce kendi dilinizi çok iyi konuşmanız lazım.Dil öğrenememe sebeplerimizin başında bu varmış,   ki  kesinlikle doğru ,en büyük kanıt ahanda benim.
4-Tibet'e yerleşip turuncu elbiseler giyip ,dünyada hiç kötülük yokmuş gibi başınızı kumlara gömüp nirvanaya ulaşacaksınız. Ulaşırsanız bana da haber verin tek başına nirvana çekilmez :)  Bu seçeneğin konuyla ne alakası var henüz anlamadım ama yazmış bulundum .
5- Unuttum ..



79 yorum:

  1. Vallahi ukalalık için değil, bu keyifli görsellere katkı için yazıyorum. Yukarıdan aşağıya sıralanan kostümler; bale kostümleridir. Çünkü resim altlarında belirtildiği üzere Rudolf Nuriyev' in farklı zamanda rol aldığı bale gösterileri için hazırlanmışlar.

    Bu arada Rudolf Nuriyev, dünyanın gelmiş geçmiş en çok tanınan baletlerinden biridir. Tatar asıllıdır - Türktür) Sovyetler Birliğinden iltica etmiş ve o döneme damgasını vurmuştur.

    Vikipedia onun hakkında şunları yazmış, kısa bir alıntı yapıyorum. Rudolf Hamit oğlu Nuriyev (Tatarca: Rudolf Xämät ulı Nuriev, Rusça: Рудольф Хаметович Нуриев, 17 Mart 1938 - 6 Ocak 1993), SSCB'li balet (1961'de iltica etti ve 1982'de Avusturya vatandaşı oldu).Uzun sıçramaları ve hızlı dönüşleri Vaclav Nijinski'nin efsaneleşmiş gösterilerine benzetilmiş, SSCB'den ayrılmasından sonra Margot Fonteyn'in gözde partneri ve büyüklü küçüklü birçok bale topluluğunun konuk sanatçısı olarak ünlenmiştir. Tatar asıllıdır.

    Postun sonundaki seçeneklerin çeşitliliği ve yazım biçimine osss...

    Nirvana' ya tek başına ulaşılır ama Nirvana kutlama yemeği tek başına çekilmez osss...

    Can sıkıntısına çikolatalı çözüm kilo yapsa da mutluluğa -aynaya bakana kadar- mutluluk katar osss...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle ukalalığa can kurban yahuu !çok bilgilendirici olmuş, zaten benden hayır yok sizin yorumu okuyversinler artık :)
      çikolata başımı ağrıtmasa yerdim.
      çok sağolun efem bu bilgilendirici ,güzel yorumunuz için.
      yorum yapan ellerinize sağlık... :)

      Sil
    2. Başlığı değiştirdim :)

      Sil
    3. Başlığı gördüm ama en alttaki resmin hakkını vermemişim; ek koyayım. En alttaki kadın kostümü Rönesans dönemine ait sol taraf orjinali gösteren tablo, sağ taraf uyarlama yeni kostüm...

      Sil
    4. bu ek bilgiyi okuyversinler artıkın.
      çok teşekkürler :)

      Sil
    5. Hazır giyim öğretmenliği mezunuyum ve kostümler acayip ilgi alanıma giriyor...saatler ve cm cm inceleyebilecek kadar seviyorum, hele eski dönemlere ait kostümleri... büstiyerler...pieces d'estomac diye bir parça kullanıyorlar, bayılıyorum ihtişamına... o yüzden teşekkürler bu yayınınız için. Ben de blogumda paylaşacağım sakıncası yoksa :)

      Sil
    6. benim de ilgi alanıma giriyor eski dönem kıyafetleri. işinize yaramasına çok sevindim. tabii ki paylaşabilirsiniz, ben de yabancı kaynaklardan buldum. kaynağını da belirtim orada daha çok seçenek ve görsel var isterseniz devamına da bakın.
      çok teşekkürler :)
      yine beklerim benim kostüm arşivim çok geniş ,fırsat buldukça yayınlarım.

      Sil
  2. He bir eklemede ben yapayim. Nuriyev ne yazik ki, tum hassas gosteri sanatcilari gibi gay'di ve muhtemelen AIDS(Kanser diorlar ama inanmiyorum) den oldu.

    6- SIKILMIS CAN IYIDIR. SIKILMASINA RAGMEN SIKILDIM DIYEBILIYORSA HAYATTADIR. YANI, SIKILAN CAN KOLAY CIKMAZ.

    NOT: KLAVYE AZIZLIGI ILE KOTU BIR DURUMA MAHAL VERMEYELIM DIYE BUYUK HARF YAZDIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazık sonu hüzünlü olmuş, Allah rahmet eylesin.
      balet olup da eşcinsel olmayan bir erkek var mı ki? olan varsada zan altındadır zaten.
      en azından can sıkıntısından ölmemiş.
      evet hala hayattayım nefes alıyorum.can sıkıntısından nalları dikmedim :)
      Büyük yazmanız isabet olmuş, kolay okunuyor ne de olsa.
      bilgilendirici ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler :)
      ellerinize ve büyük harf yazan klavyenize sağlık :)

      Sil
  3. Filiz hanımcığım benim keyifsizliğimi sizemi bulaştırdım acaba, ne oldu keyfinizi kaçıran bir şeymi var söyleyin hep birlikte halledelim.Bu gibi durumlar için ben ilaç buldum sizede tavsiye ederim(bunu size daha sonra söylerim)
    Görseller çok güzel Nurdan hanımın katkısı ile harika bir post olmuş ikinizinde ellerine sağlık.
    Nirvaya giderseniz banada haber verin..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanım'cığım havadan galiba ,bedenimde bir halsizlik ,bir bezginlik durumu, işte belli bir sebebi yok. yağmurlu havalar biraz depresif yapıyor galiba beni.yarın geçer.
      ayrıca sizin keyfinizin düzelmesine sevindim. :)
      Nurdan Hanım ,benim eksik bıraktığım bilgileri tamamlayıverdi sağolsun, engin dil yeteneğiyle.
      en iyisi nirvanaya topluca bir gezi düzenleyip gidelim.:)
      çok teşekkürler güzel ,ince yorumunuz için :)
      yorum yapan ellerinize sağlık :)
      Sevgiler...

      Sil
    2. Mehtap Hanim, Nirvana size kurbandir ama; vallahi o yokusu tekrar cikmayi benim gozum yemiyor. Ben affinizi reca edeyim.

      Sil
    3. Hangi yokuş yahuuu ? Ne oldu Mehtap Hanım ,Nasuh Mahruki gibi dağcılık sporuna mı başladı yoksa ?

      Sil
    4. Kurtlar puslu, Oğlaklar güneşli havayı sever der Enderunlu müneccim başları; bezginlik hep ondandır mi'rim...

      Ne o Nirvana' ya minibüs mü kalkıyor? Burada kuyruk olmuş ben gideli????

      Sil
    5. demek oğlaklığımdan bu depresif haller. müneccim doğru söylemiş o zaman canım.he nirvanaya turistik gezi düzenliyoz bilet alın :)

      Sil
    6. Bu gün İzmir'de çok yağmur yağdığını biliyorum aslında bünye bu kadar dengesiz giden hava şartlarına uyum sağlamakta zorlanıyor.
      Nirvanaya toplu gezi fikri çok güzel ama Nursun hanım gelmezse olmaz onu ikna edelim..

      Sil
    7. Tabii Oğlak' lığa 350 gün güneşli İzmir' in bugünkü mevcut sisi, pusu ve isi de eklenince, depresiflik aritmetik olarak katlanıyor - hep ondandır hep ondan!

      Özelliklerin Nirvana' ya kafadan yeterli de Turistik gezinin şartlarını deyiverin bakem; ona yeterliliğim var mı? Bir kontrol ediverem ))

      Sil
    8. Nursun Hanım'ı ikna ettik diyelim, bu nirvana nereyadur heç bir fikrim yoktur. Nursun Hanım, zamanında nirvanalara ermiş beğenmemiş galiba biz de mi vazgeçsek, bilmediğimiz yerlere gitmeyelim değil mi ? :)

      Sil
    9. Nirvana icin Nasuh'tan daha yuksek bir rakima cikmak gerekiyor.

      Kisa bir not; Nasuh'un Everest'e tirmandigi proje benim ilk uluslarasi PR projemdi.Yapi Kredi sponsorlugunda tirmandi. Aslind o sponsorlukta dunyanin en tehlikeli 7 dagina tirmanip 'Kar Leopari' unvani alan ilk Turk'dur. O donemde uydu telefonu dahi olmadigindan 1,5 ay telsiz ile haberlestik. Ilginc kismi, Nasuh o tirmanisi tamamladiginda Everest'e oksijen tupsuz tiemanan 2. kisi olmustu. Tek tirmandi ustelik, ekip yoktu yaninda. Bir de zirveye vardiginda cok garip bir olay yasadigini ve anlatamayacagini soylemisti.

      O nedenle Nirvana yollari yokustan tastan, sen cikrdin beni beni bastan diyelim.

      Sil
    10. Vallayi gariban Sarpa'lara acimasam tahtirevan olursa gelirim diyecem ama; kac tane yazik beni tasiyacam diye helak olacak, 3 kurusa calisiyorlar zaten. Yazik valla.

      Sil
    11. Nirvana orayadur Filiz hanim

      Sil
    12. Nirvana' ya erişmenin geleneksel yolu; dünyanın kuş uçmaz kervan geçmez tepelerine kurulmuş tapınaklarda tüm dünyevi isteklerden vazgeçmekten geçer.

      Mesela Nepal'deki bir manastıra binlerce basamak tırmanarak çıkılıyor yanlış bilmiyorsam.

      Çıkılan yerlerde oksijen eksikliği ve uyku halleri turistlerin en büyük sıkıntısı.

      Oralara tırmanmak üzere yola çıkan yerli köylüler (Şarpa' lar) tüm yükün altına girip defalarca şikayetsiz o koşullara dayandıkları için bence asıl Nirvana ya onlar çıkıyor.

      Nirvana'ya oralarda çıkmanın sebebi sanırım oksijensizlikten ve uyku halinden halüsünasyona uzanan geçiş. Materyalist batılı gördüğü halüsünasyonları Nirvana olarak değerlendirip başımıza kakalıyor zannımca....

      Bu nednele kabus görmeyeceksek o halüsünasyonların içinde ben de geleyim bu seyahate. Garanti var midur?

      Sil
    13. vay vay Sevgili Nursun Hanım ,meğer sizin ne aktif, ne maceralı hayatınız varmış. bizim sözde nirvana hayali, sizin gerçek everest nirvananız karşısında ezildi. yok yok biz almayalım everest falan :) sizin nirvana macerası en yüksek noktada bitmiş ,zirvedeyken bırakmak en iyisidir derler.biz almayalım .benim tek çıktığım dağ bizim köyün minik bir dağı var orası nirdee everest.

      Sil
    14. Nursun hanımcığım Nasuh Mahruki hayranlıkla takip ettiğim bir sporcu eşiminde adaşı o günleri çok net hatırlıyorum o ekibin içinde olduğunuzu bilmekten mutlu oldum,yaşadığı şeyin ne olduğunuda çok merak ettim.
      Oralara artık bende tırmanamam ama gidebilmeyi gerçekten çok isterdim..

      Sil
    15. Düşündümde bana turuncu yakışmıyor, Nurdan Hanım'cığım siz önden gidin nirvanaya, turuncu modası geçerse ben gelirim arkadan :) kesinlikle sizin anlattığınız ürkütücü yolculukla alakası yok vazgeçmemin. yalan söylüyorsam yılbaşı ikramiyesi bana çıksın yahuu !

      Sil
    16. Filiz Hanimcim, bizim en buyuk Nirvana maceramiz, Arabkir'deki kucuk Sivri'de kayan toprakta kaldigimizda salya sumuk aglayip, yardima gelen ineklerin kuyrguna tutunarak indigimiz zaman yasandi.

      O an Everest de ne ki. Biz felix gibi 20 kusur bin metreden asagi inmis kadar olmustuk valla... O nedenle Nirvana'dan hatirladigim odun birseylere karisma hissi :)

      Sil
    17. hadi bakalım Mehtap Hanım tırmanma sporuna başlayacak, kutuları keçeleri bırakıp. artık, dağlardan bulduğu odunlardan kolyeler falan yapar. Meğerse ben ne maceracı, aktiv, hanımlarla takılıyormuşum haberim yok yahu!

      Sil
    18. Turuncu sebebiyle ben de gitmeyem deyyom!

      Hem renk hem giyilen kıyafet stilime sarsıcı darbe vurabilir zannımca :(

      Bu arada Mehtap hanım ay balam ile alakadar bir sırra daha vakıf olduk ki bu Nirvana' nın dil çözücü - itiraf ettirici özelliğinden olsa gerek :)Çok yaşayın Nasuh Enişte!

      Sil
    19. Evereste gidememistik Mehtap hanim, bizim izlememiz Istanbul'dan olmustu ne yazik ki . Nasuh Istanbul'dan itibaren tum rotayi tek basina izleyip tamamladiydi.

      Enteresan adamdir gercektende.

      Sil
    20. Bu mesaj Nursun' a - Fiyakamızı bu kadar niye "al aşağı" ettin kine?? Blog aleminde var olan bütün forsum yerle yeksan olmuştur- vesselam!

      Düzeltme Arabkir değil Arapgir olcek, Sivri Dağı olduğu gibi kalabilir)

      Sil
    21. Ama Mehtap Hanimcim, ailede Evereste tirmanan bir Hamza Abi'miz var. Gecen sene usenmemis tirmanmisti. Bu senede sanirim Klimanjaro'ya tirmasacak, esi izin verirse tabe :)).

      Sil
    22. haha :)sizin sivri macerası da pek ilginçmiş. bizim köydeki dağın adı da küçük sivri dağı, siz bizim köyün sivrisini kastetmiyorsunuz sanırım.

      Sil
    23. Nurdan Baji, dueltmeleri yap diye hata yaptim, beni yaniltmadin. Yahu insaniz sonucta. Un, imaj dedigin nedir ki!

      Once yer yeksan olur, sonra tekrar insa edersin.

      Evet bizi inekler kurtardi ne var :))) Inek tarafindna kurtarilmakta siradisi bisey sonucta.

      Sil
    24. Sanmam; bir Sivri hele de küçük Sivri'yse 3' ümüze kesin dar gelir....

      Sil
    25. Bana göre ekibin içindesiniz oraya gitmeniz gerekmiyor,bu anıları sizden dinlemeyi çok isterim Nasuh Mahruki gerçekten çok hayranlık duyduğum biri..
      Eşimin ismini gerçekten söylemedimmi ne ayıp..
      Filiz hanım beni çok iyi tanımışsınız gittiğim her yerde yapacak bir elişi bulurum..

      Sil
    26. o kadar uzağa gitmeyin ağrı dağı ne güne duruyor yahuu ?

      Sil
    27. Mehtap Hanım'cığım eşinizin adı da Nasuh olduğuna göre size ağrı dağı yolları göründü :)

      Sil
    28. Doğru ama eksik diyosun! İneklerin bizi kurtarma operasyonu sonrası üstün başarı hizmet ödülü niyetine yaş yonca ve bilimum otla ödüllendirildiklerini de yazaydın ya!

      Sil
    29. Mehtap Hanim. Projeye dahil hickimse seyahat etmedi. Dedigim gibi tek basladi tek tamamladi. Bunun sebebi, Evereste cikan ilk Turk olmanin yanisira, oksijen takviyesiz ve tek basina tirmanan dagci unvanlarini da beraberinde alabilmekti.

      O yil Everest cok zorlu hava sartlarina sahipti. Nasuh'un basardigi sey mucize gibiydi. Dag o sezon cok can almisti, hatirliyorum.

      Sil
    30. Ne simdi isme bakip is mi yapacaz :))) O zaman Filiz Hanim sizi tutmayalim Yesilcam yollarinda :)))

      Sil
    31. Tarihi kostüm ve bale kıyafetlerinden Nasuh Mahruki güzellemesine direk geçiş ancak Filiz' in blogunda olabilirdi ....

      Sil
    32. Nursun hanımcığım tek başına gittiğini biliyorum çok heyecanla takip etmiştim ama bu işler ekip işi bunun ön hazırlıkları,sonrası, mutlaka gitmiş kadar olmuşsunuzdur.
      Doğduğum şehir dağların arasında olan bir yerleşim o yüzden dağlara karşı bir ilgim var.
      İneklerin kurtarma olayınıda çok ilginç buldum onuda dinlemek isterim..

      Sil
    33. haha :)inekler adına sevindim :)

      Nasuh Mahruki başka bir ülkenin vatandaşı olsa ve bu başarıya ulaşsa para içinde yüzer ,oscar törenlerine katılır çok ünlü olurdu. bu ülkede kıymeti bilinmiyor . Kutlarım canı yürekten bu kahraman türk dağcıyı :)

      Sil
    34. yaa benim kostümler geçmiş dağ sporları maceralarına kadar götürdü sizi daha ne olsun?

      Sil
    35. Daha ilginç bir hikaye de var.

      Olayın geçtiği Arapgir - Zöhrap mahallesi babamın doğduğu ve büyüdüğü yer. istanbul' la gelmeden orada yaşayan küçüm halam ve rahmetli babannem inek de bakarlardı. Halam aksi kadındır Allah selamet versin, herkesle dalaşmış.

      En çok dalaştığı ve gıcık olduğu ailenin albino bir kızı var adı Filiz. O takışmadan sonra eve alınan albino beyaz bir ineği vardı sineğe Filiz adını koymuştu.

      Yolda o kızı ya da aileden sevmediği birini gördüğünde inek üzerinden ağzına geleni sayıp dökerdi.

      Kurtarıcı ineklerin içinde albino inek Filiz' de vardı; şimdi aklıma geldi :)))))


      Sil
    36. haha:) bayağı komik bir hikayeymiş kırk yıl düşünsem ineğin adını filiz koyacakları aklıma gelmez.benim de huysuz bir halam var :)

      Sil
    37. Arada bir Nurdan hanımın ödev verdiği fındıkkıranların peşine takılıyorum geldiğimde gündem değişmiş oluyor takip etmekte zorlanıyorum:))))

      Sil
    38. fındık kıran balesine mi gidiyorsunuz yoksa mehtap Hanım'cığım?

      Sil
    39. Yok Filiz hanımcığım fındıkkıranı Nurdan hanımın anlatmasını isterim..

      Sil
    40. çok meraklandım ne olaki bu fındıkkıran ?

      Sil
    41. Mehtap hanim'a Nasuh'lu son mailinin yaniti.

      Gitmis kadar olmadik, gitmisten beter olduk

      Adam tirmandiginda oldu mu kaldimi, telsiz konusmasina kadar bilmedigimizden, eliiz yuregimizde gecti gunler. Valla, degdi ama.

      Nasuh ulkenin diger sporcularina gore sansliydi. Sponsorundan cok ciddi destek gordu, yazdigi kitaplari YKB yayinlarindan cikardi, teliflerini aldi. AKUT'u kurdu ve ciddi destek aldi-aliyor.

      Oncu olma niteligi nedeni ile de cok taninan , sevilen ve faydali isler yapan bir adam oldu.

      Daha ne olsun ki.

      Sil
    42. yani başarısının meyvelerini toplamış. AKUT 'u iyiki kurmuş şükürler olsun.

      Sil
    43. Bence çok daha fazlasını hakediyor..

      Sil
    44. Filiz Hanımcığım; Findikkıran son derece gizli bir dosyanın kod adı...
      Dosyanın hassas sayfaları üzerinde Mehtap hanımın becerikli dokunuşlarına olan ihtiyaç nedeniyle, inceleme ve hayata geçirme işi ona ihale edildi.

      En erken önümüzdeki sene Mart ayı itibarıyla kamuoyu ile paylaşılacak. Şimdilik bu kadar diyebilirim.

      Fındıkkıran Yeni Yıl teması içinde en çok kullanılan figürlerdendir. Eskiden yılbaşlarında yenilen fındık, ceviz gibi kabuklu yemişlerin kabuklarını kırmak üzere oyuncak haline getirilmiştir. Belirgin özelliği içinde kabul kırılan koca ağzıdır ve genelde eski dönem asker kıyafetleri içinde hayat bulur...

      Sil
    45. Evet fazlasini hak ediyor ama; Filiz Hanim'a katiliyorum. Meyvelerinin cogunu topladi.

      Zaten gerek manasi ile zirve yapmis tek sporcu demek yanlis olmaz.

      Sil
    46. :D Nurdan ya ileri ya da geri vites atiyor. Bir senkronize olamadik :))))

      Findikkiran meselesine donuste fayda var, biraz daha Nasuh dersek adamdan reklam kampanyasi parasi istemeemiz gerekecek.

      Sil
    47. Ne yapalım Dudu, senkronize yüzme yapmıyoruz şnun şurasında; sadece okumaya kalkanın feleği şaşar o kadar. Filiz blogunun adını "Şaşı Felek Çıkmazı" koyacak bundan kelli!

      Sil
    48. Nursun hanım size katılıyorum okuyacağım diye başım döndü.
      Filiz hanımcığım kostümden buralara kadar geldik sayfanızı çok meşgul ettim ama itiraf ediyorum çok keyifliydi hepiniz iyiki varsınız..

      Sil
    49. Nurdan Hanım'cığım ,Mehtap Hanım'la ASELSAN mühendisleri gibi gizli bir proje girişmişsiniz hayırlı olsun. gizemli gördüm sizi.

      Nursun Hanım ,bugün Nasuh beyin kulakları çınlamış durmuştur. bir gün yolu buraya düşerse çok ilginç bir sohbetle karşılaşacak.
      Nasuh beyin ekibinde sizde olduğunuza göre sizinde başarınız eee size ne katkısı oldu bu başarının ,orası daha önemli.

      Sil
    50. Zaman veda zamanı; Filiz hanıma gelip de biz buradayız diye yer bulamayan diğer dostlara da yer açalım artık.

      Gerçi bizim olduğumuz yere gelmekten imtina edenler de var :)))))

      İyi geceler Filiz hanım; yarattığımız geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz :))))

      Sil
    51. Vallahi hep sizden oturu, sizden oturu. Nirvanaya giderken beni de alin demeseniz bunlar olmayacakti :D)))

      Evet Filiz hanim'in blogunu bir sure kendine gelmesi icin terk etsek iyi olacak. En cok onun basi dondu.

      Sil
    52. evet çok karışık bir sohbet oldu nerden nereye :) neyseki biz birbirimiz anlıyoruz. sonradan gelenler için kılavuz mu yayınlasam acaba ?

      Sil
    53. ne rahatsızlığı blogumun başının üstünde yerinzi var. burası ıssız ada gibiydi şenlendi bu gece :) çok teşekkürler bu maceralı sohbet için :)

      Sil
    54. Vallahi Filiz Hanimcim, basta yazdim ya, benim ilk uluslararasi projemdi.

      El verdi, dag dere geziyoruz. Daha ne olsun :)))


      Iyi geceler dilerim bende.

      Nurdan baji, biz variz diye gelmeyen varsa o onlarin sorunu. Sonrasinda da Filiz Hanim'in :))

      Sil
    55. Güzel bir başarı hikayesi :)
      bu güzel sohbet için ben teşekkür ederim.
      iyi geceler Nursun Hanım :)

      Sil
    56. Hepinize iyi geceler sohbet çok keyifliydi teşekkürler..

      Sil
    57. İyi Geceler Mehtap Hanım'cığım :) ben teşekkür ederim bu güzel sohbet için. :)

      Sil
  4. 2 gün sonra yeni ay var Filiz hanım ferahlarsınız umarım.. bu arada kostümler, işlemeler muhteşem, 1745 V&A ye ve sonuncusuna bittim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Jasea :) kostümler senin gözlerini şenlendirdiyse ne mutlu bana.Sonuncusu da tam senin ilgi alanın devamında daha çok görsel var, linke tıkla :)

      Sil
  5. gerçekten tam benlikmiş.. bu yağmurlu, kasvetli gecede gerçekten gözlerim şenlendi:)

    YanıtlaSil
  6. Anam burada nasıl bir muhabbet dönmüş böyleeeeeee. Muhabbetin belini kırmamış ikiye bömüşsünüz garibanı :) Valla ben yeni gördüm yazıyı zaten de yeni yayınlandı sayılır ne zaman yetiştirdiniz bu kadar laklakı siz :) Töbeeeeee :)
    Bak bu tarz bale elbiselerine uymuş işte... Böyle eskiyi çağrıştırıyorlar bale de operada da eskilerden eserler sunuyor zaten genelde uyumlu görünüyor. Bale, opera görmüşlüğün mü var dersen görmedim çok konuşmayayım o yüzden :) Siz devam edin konuşmaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenayım kaçırdın sohbeti bee ! Allah bilir yine dikiş makinası başındaydın.
      üzülme Şenay, ben de baleyi TRT nin hafta sonu programlarından biliyom canım, gitmişliğim yok. aslında bir gidip görmek lazım demi yerinde.

      Sil
  7. Bende kaçıranlar kervanındayım ne güzelmiş sohbetiniz,kostümden akut'a harikasınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam nirelerde geziyordunuz Allah bilir biz bu derin sohbeti yaparken?Sevgili Gülden, tabii sen kesin boncuk işleriyle uğraşıyordun.üzülme başka sohbetleri yakalarsın. sohbetin çoğu kostümlerin dışında sohbet. :)
      çok teşekkürler yine beklerim devamı var bu kostüm modasının :)

      Sil
  8. Küstüm işte oynamıyorum :(
    Biz çoluğu çocuğu bol bir eviz. Dışarda hiç kesilmeyen yağmur tüm pazar gününü evde geçirmemize ve böylelikle yorgun bedenimizi dinlendirmemize zorlasa da bizi olmadı canlarım.
    Ben yetişemiyorum bu koyu sohbetlere . Giysileri görür görmez iki çift laf edeyim dedim ,amanınnn sohbet almış başını gitmiş. Benimki bundan gayrı "toydan sonra nara (uzatarak okunacak) gelir bağıra bağıra " misali!
    Güzel bir hafta dilerim buraya yolu düşen herkese !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Colette, sizin çoluk çocukla geçirdiğiniz zamanlar daha güzel canım küsmeyin :)
      hem devamı gelecek kostümlerin yine sohbet açan işler olur, bir sonraki bölümünü yakalarsınız.tekrar tekrar özeti olan diziler gibi benim blog, illaki bir yerinden yakalarsınız bölümleri.
      Zaten kostümlerin şu altta dönen sohbetle en yakın ilgisi bile yok.

      araya Nasuh Mahruki resimleri koyup sohbete uygun hale getirsem mi acaba diye düşünüyorum.
      Sizin sihirli dolabınız gibi bu kostümlerde sihirliymiş, ne sohbetler döndü altında.
      Ben de size güzel bir hafta dilerim tatlı çocuklarınızla beraber :)

      Sil
  9. cümlelerini seviyorum, seni okumayı seviyorum, seni seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yaptığın her işi ,her bilgi dolu yazını seviyorum . Pazen güzeli Elf kızım, ben de seni seviyorum, iyi ki varsın.
      Çok sağol canım benim :)

      Sil