2 Şubat 2013 Cumartesi

Kendi Drapaj Mankenini Kendin Yap !


Bu yöntemi zamanında bilseydim bayağı işime yararmış yahuu ! Hey internet sen nelere kadirsin bee !!
Tarlaya korkuluk yapmak isteyenlerde bu yönteme başvurabilir , sadece drapaj mankeni olarak değil, korkuluk olarak da çok işe yarar  değil mi ? :)

23 yorum:

  1. mankenimi aldıktan bir gün sonra ben de bu yöntemi görmüştüm.:) en güzel yanı kendi bedeninin aynısı ve iğne batmaya uygun olması.. hazır mankenlere iğne girmiyor.. girenler de baya uçuk fiyattalar.. evimde yer olsa mutlaka yapardım..yoksa hem hazır manken hem bu bize oturacak yer kalmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yurt dışındaki gibi olsa drapaj mankenleri, elyaflı olanlarından güzel olur. aslında bu elyafsız mankenler vitrin mankeni.ben mankene iğne geçirebilmek için kazaktan kılıf yaptım çift kat yani. elyaf olmadan pek drapajda işe yaramıyor bu manken, fotoğraf çekiminde işime yarıyor.
      mankene elyaf geçir drapajda kullanmak istiyorsan.

      Sil
    2. şu an kurs binasında..kurs bitince öyle yapayım en iyisi.. ben de süngerle kaplamayı düşünüyordum..hem kendi bedenime de daha uygun olur.. olmazsa da yazın annelerin köydeki evine götürürüm.. bahçede işe yarar:)

      Sil
    3. haha bahçe de iyi fikir.ben drapaj için kullanmıyorum zaten fotoğraf için daha uygun.

      Sil
  2. Blogumda sizin için ödül ve mim var, bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili terzi mankeni ,ödül ve mim blog anayasalarıma göre aykırı. Sol tarafta yazmıştım anayasamı.teşekkürler başka bir arkadaşa verin lütfen benim ödül ve mim 'i

      Sil
  3. kızlar ben bu yöntemi bir kaç yıl önce bir blogda görmüştüm de denemiştim olmadı, beceremedim. ilk olarak bunu denemek için iki kadın gerekli ben önce kocamdan yardım aldım gönülsüz ve yavaş hareketler hep sabrımı taşırır benim bırak bırak dedim kısa süre sonra kendi kendime ise çok başarılı olamadım kısa süredede nefessiz kalmaya başlayınca bıraktım yapmayı. benim kazulette vitrin mankeni aslında onada iğne geçmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın gonca tek başına yapılacak proje değil. ben mankenimin kollarını anneme yatırmıştım. benim kollarımı kağıt bantla sardı annem. kesme kısmına çok dikkat etmek lazım bir yerlerini kesebilirler.senin kazulete kullanmadığın bir kazaktan kılıf dik. sonra siyah kılıfını geçir ben öyle yaptım,iğne geçiyor o zaman. ya da elyafla kaplıyacan.

      Sil
  4. Kişiye özel ölçülerde manken sahibi olmak çok cazip. Başka bir videoda elyaf üzeri alüminyum folyo görünümlü bir maddeyle kaplıyorlardı ve kurutma işlemi yoktu.
    Ornitorenkin denemesinden de anlaşıldığına göre tek başına yapılacak bir iş değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum kesinlikle tek başına yapılamaz. kağıt bantlar kesme kısmında kolaylık sağlıyor.benim mankenin kolunu bu yöntemle yaptım ama annem sayesinde tek başına mümkün değil.

      Sil
  5. ben direk koli bandı ile sararak denedim etrafta dolaşan videoların çoğu o tarz, koli bandı ya da şu kağıt ya da aliminyum folyo görünümlü bantarla. ben kağıt ve koli bandını dönüşümlü kullandım olmadı ama birde siz deneyin ben zaten bu mankeni alsam da nasıl kullanılacağını bilmiyorum çekimler için kullanacağım daha çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kağıt bant en uygunu daha kolay kesiliyor.öyle suyla ıslatılan kağıt bant değildi .benim mankenin kolundaki banttan.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Şapka çıkartacak kadar ha!! keşke benim aklıma gelseymiş bu proje internet yokken.

      Sil
  7. Hiç bir zaman işime yaramayacak olmasına rağmen benim bile yapasım geldi. :] Ne yaratıcılık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki birinin ihtiyacı olur sen de bu bilgiyi paylaşırsın canım:)
      fazla bilgi göz çıkarmaz :)

      Sil
  8. I love your blog! It's great :) Feel free to my blog :)) Maybe, you follow my blog ? ♥ (If you like it)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) blogunu izlemeye aldım.

      Sil
  9. süper bişeymiş de keşke işin bitince katlanıp çekmeceye koyulcak bişiy olsaydı malzemelerden bana bile yer kalmıyo odada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili X madame ,keşke tüm evdeki eşyalar öyle olsa bizim evde çok kalabalık maalesef.

      Sil
  10. Wow great idea!!!
    Have a good week!

    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Marcela, güzel ve iyi haftalar dilerim :)
      Türkiyeden sevgiler...

      Sil