26 Ekim 2012 Cuma

Örgü Mantom 2

              
Giymeyi çok sevdiğim örgü mantomun ikincisiyle  karşınızdayım. Birincisi nerde ki diye soran olursa blogun içindeki sayfaların birindeydi buluverin canım!! Benim gibi acemi blogcuyu uğraştırmayın aaa!!Herşeyi devletten beklemeyin :)
Efendim gördüğünüz gibi yün kullandım( iyiki söyledim yünden ördüğümü değilse kimse anlamazdı)Motifi çok zor bir motif: bir ters bir düz atkı motifi çok zor gördüğünüz gibi :)
Örmesi tam tamına 2,5 hafta sürdü.Şimdilik bu kadar :) Yayınımıza  Ankara yöresinden güzel bir türküyle ara veriyoruz, esen kalın. Ne diyorum ben ya! Zamanında TRT radyoyu çok dinleyince yan etkisi çıkıyor, ister istemez bilinçaltından. Sanki bilinçüstüm çok normalde :)Blogun adını değiştirip' bir delinin hezeyanları' mı yapsam acep ?



19 yorum:

  1. fillliiiizzzzzzzzzzzz..........kızz bu da ccoookkk guzelll yaaa...ellerıne saglıkk tatlımm....

    YanıtlaSil
  2. fılızcım bı bak benım bloga onaylama kodu kalkmışmı kuzum

    YanıtlaSil
  3. ayrıca örgulerıne bayılıyorum ama yazılarına ve yorumlarına resmen bıtıyorum yaaa...yok böyle bıseyy:)))

    YanıtlaSil
  4. sen de olmasan çöl iklimi gibi kurak blog olacak ,serpil burası :) çok sağol :)

    YanıtlaSil
  5. sen sımdı böyle dıyosun ama yakında goreceksın cevap yetıstıremıceksın yorumlara ınsallahhhh:))9

    YanıtlaSil
  6. evet şimdi yetiştiremiyom senin yorumlara zaten :) pc de kilitleniyor sinir ediyor beni :) yok canım uzun yoruma gerek yok bir gülümseme bırakın yeter parmaklarınızı yormaya gerek yok :) benden size izin :)sadece gülümseme yeter :)
    bak böyle

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin Filizcim,ilhamın üretimin ve misafirin bol olsun :)
    Gülden,nam-ı diğer esinsel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Esinsel, güzel kolyelerin mimarı hiç tanımam mı :)

      Sil
  8. Mantoya bakakaldım ! Bu ne sabırdır...çok güzel ellerine sağlık.Çizimlerin desem müthiş,son derece özgün ve başarılı lütfen devam et hayran oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mantoyu başından hiç kalkmadan örünce bitiyor :)yazıda da belirttiğim gibi motifi çok zor bir ters bir düz :)napayım evde ördürecek adam bulamayınca kendim örgü öğrendim. senelerce anneme tarif etmekten yorulup örgü işine daldım.çok sağol Esinsel :)çizim de henüz o kadar iddialı değilim ,ama üzerinde çalışıyorum beğenmene sevindim :)

      Sil
  9. Bu mantoyu daha çok sevdim sanki. Daha bir ince gösteriyor gibi ve daha bir asil geldi bana... Herbiri birbirinden güzel ve zahmetli . Kocamaaaaaan mantoları örüyorsun sabrına sağlık Filizcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay, herkes kırmızıyı çok sevdi, sen bunu ilginç gri rengi seviyorsun demek :) yok canım bu sabır işi gerektirecek bir şey değil ,oturduğun yerde yapıyorsun, dikiş öyle mi makina ayarı yap, kes biç ,tela yapıştır,ütüle sürekli parça parça iş, örgünün başına otur ör hiç kalkmadan,örgü şişinin ayarı da bozulmaz . çok mersi beğemene sevindim :)

      Sil
  10. Güzel Günlerde giyinin , çok şık derler ya kalıp gibi olmuş :) aynen öyle olmuş ... Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler Neslihan hanım güzel yorumunuz için :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık, çok çok güzel olmuş, acayip özendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun Sevgili Gözlük, siz de örün bence içinizde kalmasın canım :)

      Sil
    2. becerebilsem hemen başlarım ama örgü benim için çok zahmetli, yarım bırakıyorum sürekli :)) anneme söylesem belki o örebilir diye umutlanıyorum :)

      Sil
  13. Gri mantoya bayıldım, hayran hayran seyrederim örenleri ve ördüklerini :) Ben ancak dikebiliyorum :)) Ellerine sağlık, seni izlemeye alıyorum, sevgilerimle AYŞENUR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Ayşenur :) Bloguma hoş geldin.ben de önceden sadece dikiyordum, son 2 yılda örgüye başladım. sen de başlayabilirsin örgüye ilerde belli mi olur.beğendiğin bir örgü işini yaptıracak kişi bulamayınca başlarsın kendin yapmaya vee bir bakmışsın örgücüde olmuşsun :)

      Sil