31 Ekim 2012 Çarşamba

Turuncu Etek



6 parçadan oluşan turuncu eteğim karşınızda!Üzerindeki örgü çiçekleri anneme tarif edinceye ve de yaptırıncaya kadar canım çıkmıştı .Gerçi tam istediğim bu değildi, ama bu çiçekleri ördürdüğüm vakit elime tığ almıyordum bee !!Sonra baktım kimseden hayır yok, benim istediğim şeyi anlamıyor ve de yapamıyorlar, örgüye ilk adımı attım ve de örgücü hanım oldum sanırım.Bu etek benim örgüye başlama nedenim, değilse o mantolar hiç örülmeyecekti .Gerçi 15 yaşımda boncuk oyası örüyordum, geçmişten alt yapı var canım :)Öyle örgüye sıfırdan başlamadım , azıcık ara vermiştim 15 -20 yıl kadarcık ara :)

15 yorum:

  1. Filiz hanımcığım 41 kere maşallah bu ne kadar güzel bir etek bir önceki yayınınızdaki bluzuda çok beğendim farkınızı ortaya koymuşsunuz,ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mehtap Hanım, sizin gibi güzel işler yapan birinden güzel yorumlar almak ayrıca beni sevindirdi :)
      Benden de kocaman sevgiler... :)

      Sil
  2. insan aklındakını anlatamıyor bazen :) sadece aklında olusuyo resım :) elinize saglık .bu arada bende bır ödül var sizin için buyrun alın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal İğnesi, çok teşekkürler:) ama ben blog işinde yeniyim ve ödül ,mim işini bilmiyorum.Bu yüzden blog açmak istemedim zaten. benim ödül ve mim işlerini bana zorla blog açan deliişibunlara yollasanız olmaz mı acep lütfenn :)ben ödül ve mim istemiyorum en az 1 yıl süreye ihtiyacım varr

      Sil
  3. Biz geldiğimizde bluzun altına da bu eteği giyebilirsiniz Filiz Hanım :) Bu işinizi Mehtap hanım da beğenmiş ve onay vermiş; yukarıda gördüm...

    Evet erken yaşlarda boncuk örme itirafıyla yaş da açığa çıktı, nolcek şimdi? :))))))) Neyseki dünkü çocukmuşsunuz ki daha :))Bayramda elimi öpebilirsiniz, harçlık alacak yaşınız henüz geçmemiş!

    Günaydın,

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nurdan Hanım, zaten doğum tarihimi 10marifette size yazmıştım ya orayı okuyan bilir yaşımı zaten. Hemen karar vermeyin canım daha diğer eteklerimi görmediniz, onlar çiçekli, balık eteğim vardı ya onun diğer renkleri :)
    yaa!! bana küçükken bile harçlık vermediler ki boşa geçti küçüklüğüm, şimdiki çocuklar şanslı:)
    Ayrıca 12 veya 13 yaşımda işlediğim bir etamin var benim yaa!! kiraz ve çilek desenli. annem sandıktan arada çıkarıyorda bunu sen yapmıştın diyor. Elim çarpı işine de bulaştı yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay vay vay çıkarın görücüye de görelim! Görmeden inanmam :)))))

      Sil
    2. Nurdan Hanım, Sizin çarpı işi yanında benim ki sönük kalır. hem de hazır kalıptan yaptım sizin ki gibi kendi tasarımım değil, ama sırf sizin için sandıktan çıkarıp fotosunu çekecem :) ben de iş varmıymış söylersiniz artık :)bu arada yorumunuzu geç gördüm üzgünüm:(

      Sil
  5. Günaydın! Bloguma sabah uğrama nezaketi gösteren güzel hanımlar :)

    YanıtlaSil
  6. Örgü çiçekle süsleme kısmına ve fikrine bayıldım Filizcim. Etekte 6 parça kullanmayı sevdiğini anlamış oldum balık tarzı etekler kullanıyorsun herhalde genelde :) Eteğin rengi de ayrı bir güzelmiş güle güle kullan yıllarca :) Eeeee senede 2 defa giyince kilo almadıkça yırtılma ve eskime şansı olmuyor elbiselerin. Giy giy dur yıllarca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şenay,doğru tahmin etmişsin en çok balık etek seviyorum, arada değişiklik olsun diye başka etek modelleri de diktim, onları sevmeyip hiç giymedim sonra o etekleri bozdum hiç giymediğim için. ya A pili olacak ya da balık ya da asimetrik etek olacak :)balık etek daha kullanışlı geliyor bana :)kilo verdiğim için daraltım önceden daha iri kıyımdım :)

      Sil
  7. Filiz hanım ellerinize sağlık, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İlknur Hanım, çoook teşekkürler :)

      Sil
  8. fılızcımmmmm harıka bır etek bu yaaa...dikiş le örguyu bırlıkte kullanmak cok hoş bır fıkır ..makınem olsa yapacam coookkk sey varda malaesef yok...bu arada of lasanda puf lasandaaa odulun var bende tatlım...ödulu bırazcık degıstırdım ama :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah iyiliğini versin serpil ben daha birinci ödülü veremedim sen bi daha mı ödül veriyon!!! şuan acayip migren ağrım tuttu ödül yerini buldu yani :) migrenim geçsin senin ödüle sağ kalırsam bakarım :)Çok teşekkürler Serpil :) ryan goslingle akşam yemeği ödül demi :)

      Sil