2 Ocak 2013 Çarşamba

Brian Cox Kuantum Teorisi


Neymiş bu kuantum teorisi aceb? Burç yorumu yapan insanlardan değil de , bilim adamlarından dinleyelim.
Videonun sonunda anlaşılıyorki güneş bir gün yok olacak ,yok olurken de insanların kavga etmesine ve kan akıtmasına, milyonlarca insanın öldürülmesine  neden olan devasa bir elmasa dönüşecek.
Çok ilginç ve espirili bir dille anlatılmış.
Anlamak için bir kaç defa izlemek gerekecek :) yada bir kaç bin defa benim gibiler için :)

19 yorum:

  1. He demek Filiz Hanımcım Kuantum' a da el attı ki bu Kuantum için bir kilometre taşı olabilir. Sizin sonsuz merakınız pek çok meseleyi derinleştirecek ve zihinsel evrilmeler yaşanacaktır. Benim de hususen ilgimi çeken bir konudur.

    Sizin Oğlak merakınız ve sorularınıza cevap arayışınız noktasında, ipuçları bulabileceğiniz ve dahi farklı hayatın yaşanacak farklı versiyonları ve katmanları olabileceği varsayımıyla, hazırda nelere sahip olup, nelerden vazgeçmiş olabileceğiniz meselesi üzerinde uzun düşüncelere dalabileceğinizi şimdiden görüyor gibiyim. Tabii bu da sadece bir olasılık :)))

    Özetle sevdim bugünün yayınını :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) uzun düşüncelere öyle dalmışım ki çıkamıyom yüzeye zaten ,vurgun yiyecem derinlerde bu gidişle :)
      ve de kesinlikle oğlak merakım yüzünden burnumu sokmadığım konu kalmasın istiyorum ,bu gidişle başıma çok iş açar bu merak :)
      beğenmenize sevindim, biraz uzun bir video zaman ayırıp izlediğiniz için kuantum adına teşekkürler :)

      Sil
    2. Bu ciddi bir yorum; ben keşke imkanınız olsaydıda akademik kariyer yapsaydınız diye çok hayıflanmaktayım Filiz Hanım.

      Sizden şahane bir akademisyen ya da bilim kadını olurdu :((

      Sil
    3. vayy mucize olurdu.benim liseyi okumam bile mucize.
      başka bir yerde ve de ailede doğsaydım belki.güzel sanatları okumak isterdim.

      Sil
    4. benden yanlış zamanda yanlış kararlar veren şahane biri olur.

      Sil
    5. Einstein' in ilkokul öğretmeni, o 8 yaşındaylen annesini çağırıp; "bu çocuğu okuldan alın, geri zekalı" demiş diye rivayetler vardır.

      Alışılmış ve kanıksanmış yöntem ve sistemlerle zeka ölçümü; çoğu ortalama zekaya sahip kişilerin elinde olduğundan ve eğitim sistemleri ortalama zeka düzeyine göre ayarlandığından ortalamanın altı ve üstü genelde toplumlardan elimine olur.

      Orta ve alt zeka düzeyine sahip bireylere göre şekillendirilen toplum ve genel kaydalar; zekası ortalama seviye üzeri olan insanlar için daha da büyük eziyettir ve geneldede ya kendilerini toplumdan soyutlar ya da dışlanırlar.

      Daha henüz yüzünüzü görmeyen ve zeka seviyesi ortalamanın biraz üzerinde olan (ölçüldüğü için rahat yazıyorum) bir vatandaş olarak; sizin aldığınız eğitimi (ilk, orta, lise farketmez) sizin zekanızla kıyaslamanın büyük haksızlık olduğunun farkındayım.

      Eğitimi üniversite ama çapı ilkokul dahi olmayan bireylerin çoğunlukta olduğu bir dünyada yaşıyoruz. İnsanların tüketen ve öğüten basit hayat tarzından başka birşeyi düşünemediği zaman dilimleri bunlar. Bu insanlarla her köşe başında karşılaşan biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim. Kendinize ve özellikle zekanıza haksızlığı başta siz yapmayın. Kurduğunuz cümlelerin yapısını; kelimeleri seçmekteki ustalığınızı çok az sayıda insanda görüyorum. O nedenle beyninizin gelişmişliği ve kapasite kullanımı çok özel.

      Tekrar ve altını çizerek söylüyorum. Sizden şahane bir bilim kadını ya da akademisyen olurmuş; hem de en şahanesinden.

      Sil
    6. Sevgili Nurdan Hanım, sizin gibi akıllı bir hanım diyorsa doğrudur.
      Siz gördüğüm ya da şimdi yüz yüze görüşmedik gördüğüm demeyeyim, tanıdığım en ilginç ,en sıradışı, en akıllı ve de iyi kalpli hanımsınız. siz daha önce nirelerdeydiniz kuzum?
      Siz bir meleksiniz !!!

      Sil
    7. Umarım öyleyimdir :))

      Çoğu beni cadı ve kendini çookkk beğenmiş biri biliyor :)))) SMS e teşekkürler; silmeyip saklayacağım.

      Sil
    8. size cadı diyenler ya kendisi cadıdır ya da zeka seviyesi lut gölü seviyesindedir.Bu kadar akıllı kadını kıskanan çok olur tabii.
      'kedi ulaşamdığı ciğere pis der' gibi ata sözleri bu tip kıskanç insanlar için söylenmiştir.

      Sil
  2. filiiiizzzcimmm ızledım ama ben yıne bısey anlamadım..dur ben selcene soyleyım o ızlesın de bana anlayabılecegım sekılde anlatsın :(( ya da sen anlat kuzum :)))

    YanıtlaSil
  3. adamın iki saatte anlattığını ben sana nasıl anlatayım yahuu. aman serpil anlamak zorunda değilsin canım ,bayağı bir bilimsel anlatıyor zaten ben bile bir kaç kez izledim. sen şu kısmını anla yeter senin her yaptığın seçim yada hareket başkalarını ve de evreni de etkiliyor. çünkü sen de bir enerjisin.seçimler yaparken dikkatli ol.

    YanıtlaSil
  4. hımmmmmm....hıc bısey yapmayım o zaman :))) kımse etkılenmesın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiçbir şey yapmamak bile etkiler var olduğun an bu evrenin parçası oluyorsun kaçış yok. bağımsız değilsin bu evrenden. sen de bu bütünün bir parçası oluyorsun.ölünce bile yok olmuyon başka boyuta geçiyon.yok olmuyorsun değişiyorsun.

      Sil
  5. Filiz'ciğim bakıyorum çok derin konulara dalmışsın. Merak etmek iyidir, öğrenmenin de sonu yok. İşin kötüsü, insan öğrendikçe, öğrenilecek daha ne çok şey olduğunu anlıyor.
    Parçası olduğumuz sistem o kadar büyük ki, biz onun içinde sürüklendiğimizi farketmiyoruz bile.
    Kafayı fazla takıp huzurunu kaçırma sakın :)

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öğrenmenin sonu yok vallahi merak merak derken meraktan nalları dikecem sanırım :)
      yok canım kafayı fazla takacak kadar içine girmedim ,benim merak yüzeysel kalıyor, başka bir şeye merak salınca geçer.
      şimdi atomlardan oluşan ,ama kocaman bir boşluk olduğu söylenen örgümü öremeye devam edeyim bari :)

      çok teşekkürler Sevgili Nowacraft :)

      Sil
    2. Ha ha ha, kuantumu çok iyi kavramışsın, aynen devam :)

      En içten sevgilerimle.

      Sil
    3. Sevgili Nowacraft ,
      tek anladığım kısmıda oydu zaten canım 58 dakikalık videoda :)
      diğer kısımlar hakkında en ufak fikrim dahi yok.bir kaç defa daha izleyem bari, belki zamanla zekam açılır :)
      sevgiler..

      Sil
  6. Valla filizcim ne yalan söyleyyeim 58 dakikalık züreyi gördüğümde ben izlemekten vazgeçtim :D Daha baştan pes ettim yani haha :) Ayrıca çok şaşırdım... Kuantum falan yazıyor bir baktım sen paylaşmışsın bloğunda Allaah Allahhhh dedim bu nedi acaba yeni bir tasarımcının kreasyonuna verdiği isim falan mı dedim :D Geldim baktım hakikaten de kuantum teorisiyle ilgili bir video :) Şaşırdım yani daha izlemeden :) Ben bir sayısalcı olarak bile o dakikanın yükü altına giremedim :D Belki başka zaman haha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha:) izlemek zorunda değilsin canım belki bu konuya benim gibi meraklısı vardır diye yayınladım. gerçektende uzun, benim kardeşime göre bu konular o da çok sevdi zaten bu videoyu.bilim merakı olan insanlar için bu video , belki yolları buraya düşer diye yayınladım. en çok da kendim için yayınladım tabii :)

      Sil