5 Ocak 2013 Cumartesi

Yeşil Balık Etek





8 parçalı balık kesimli eteğimi dikmekten çok bu mankene giydirmek zor oldu, zira mankenin beden ölçüleri benden bir kaç bin cm'cik küçük olduğu için 8 parça etekten bir kaç parçacık iğnelemem gerekti ki mankenin üzerinde dursun.
 Hayır ben normal insan ölçülerindeyim de bu manken bildiğin ete ,yağa bürünmemiş iskeletin ölçülerine sahip:( Ben ne yapabilirim canım!
Zamanında kendi beden ölçülerime göre manken almayışımın zorluklarını çekiyorum.İnce manken alıp üzüm üzüme baka baka incelir tekniğini uygulamak  istedim sanırım. Üzüm üzüme baka baka tek üzümlerde işe yarıyor demek,  bir ata sözünden fazla medet  ummaycaksın  kuzum!!
Gerçi bir ara bu mankene elyaflarla falan bayağı kilo aldırdım , ama şu an bana ince lazım olduğu için başka işler için, mankeni yine diyete sokup 90-60-90 ölçülerine geri döndürdüm.
 

26 yorum:

  1. haha çok tatlısın üzüm üzüme baka baka bişey oluyosa bende hergün adriana limaya bakayım :))
    ahh ah boşver haklısın normal olan sensin mankende tuhaflık var :)
    balık eteklere bayılırım ama bööyle dize kadar dar olcak deniz kızı gibi...
    kumaşın gene çok güzelmiş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Xmadame, zaten mankenin üzerine giydirirken ben bunu bir daraltayım dedim, etek uçlarındaki bolluk bile çok fazla göründü gözüme bir ara daraltacam.
      yine de andriana'ya bakmaya devam et belki işe yarar canım. nasrettin hoca hesabı ya tutarsa :)
      çok sağol :)

      Sil
  2. Sen baya baya terzisin Filizcim yaaa, mankenin bile var (ölçüsü hiç mühim değil ;)
    O merdivenler sizin apartmanın merdiveni mi? Fotoğrafları çekerken gelenlere "Bi durun kardeşim yaaa, burda sanatsal moda fotoğrafları çekimi yapıyoruz" diyo musun :)
    Ellerine sağlık valla, böyle hayretler içinde bakıyorum diktiklerine her seferinde :) Maşallah da diyim, nazar etmiyim :)

    YanıtlaSil
  3. çok sağol Sevgili Esen :) o kadar usta terzi değilim yahuu !! fermuar ve ceket dikerken benim saçlar havaya dikiliyor. hala pratik dikiveren terzi olamadım. ara vermemek gerek dikişe yoksa unutuyorum bazı şeyleri.
    ben apartmanda oturmuyorum ,bizim ev üç katlı bu fotoğraf da evin girişindeki merdivenler. gelen giden olmuyor neyseki foto çekerken.

    YanıtlaSil
  4. Kumaş rengi çok güzel :))Etek de göze çok hoş görünüyor.

    Fakat ben en çok bu mankene hastayım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla o mankene ben de hastayım bir de aynı incelikte olsam pek iyi anlaşacağız da işte :)etek üzerinde bayağı bir bol duruyor pek modeli göstermiyor aslında manken. içini dolduracak benim gibi manken ilazım :)
      çok teşekkürler. bol hediyeli çekilişiniz hayırlara vesile olsun inşallah.

      Sil
  5. tam yazlık, nil yeşili..bayılırım..ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Jasea, aslında rengi fıstık yeşili ekrandan farklı bir renk olarak görülebilir. tabii benim laptopun ekranından bayağı soluk görünüyor renk.
      çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Bu model etekleri giymesi rahat oluyor. Rengi de çok tatlı, ellerinize sağlık.
    Sıska mankene de selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nowacraft , bu tarz eteği neden sevdiğimi bir postumda bayağı analiz etmiştim.turuncu balık eteğimdeydi galiba analiz.
      analiz sonucunda rahat olması dolayısıyla hep balık etek kesimini tercih ettiğimi anladım.
      çok sağol.
      benim manken şımarıp yüksek rakamlar istemesin çalışmak için :)

      Sil
  7. canımmmmm cok tatlısın yaaa...resmem bakamadım yıne senın yuzunden:))) hep dıyorum yazıyı okumadan resme ıyıce bak sonra gulmrkten ne yazacagımıda unutuyorum:)))

    YanıtlaSil
  8. ya bu manken benden ünlü oldu serpil
    yakında blogu ele geçirecek sanırsam.
    ben ne yazacağını tahmin ettim çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Filiz hanımcığım kendinize yine haksızlık etmişsiniz ben sizi gördüm o manken kadar incesiniz, bunu ben desem neyse:)))
    Etek çok hoş renginide sevdim ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha ha:)
      çok sağolun Sevgili Mehtap Hanımcığım :) o gün siyahlar giymiştim ya siyah ince gösteriyor canım :) ama bu manken de zaten normal insan ölçülerinde değil 90 60 90 ölçülerinde, bayağı bir iskelet olmam lazım bu mankenle aynı ölçülere sahip olmak için.
      Çok teşekkürler :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. çok hoşsun canım...etek de çok güzel rengini de sevdim ...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevgili Mormenekşeler çok sağol :) eteğin rengini ben de seviyorum .

      Sil
  11. Yine yeşillendi fıııındık dalları,yine yeşillendi fııındık dallarııı,zaten hep yeşildiiiiiii fıııındık dallarrıııı :))
    Ellerine kollarına sağlık periim.Balık etek senin imzan olsun bence.Boy boy balık etekleer.Ben de incecikken giyerdim:( .p giy giy şimdi tadını çıkart ehehehe.Öpüyorum seniiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlı delim çıktın mı meydana :)
      he türküyü pek sevirem o yüzden yeşil giyirem.
      yeşil kısmet açıyıormuş ya bekliyom bakem kısmet açlıyor mu deyu :)
      ben balık kızım ya balık etek giymem ilazım tabii.
      ama yakında farklı şeyler dikecem, artıkın gına geldi balık etekten.
      çok sağol Selcenim :)
      her daim beklerim :)
      senin kuzuları öperim :)

      Sil
    2. Kıs insan ince olunca varsın giysin balık etek.gerçi değişiklikte iidir.sen yap, biz de bakalım ehehehhe

      Sil
    3. he şu örgü işkencesi bitsin dikişe sıra gelecek.

      Sil
  12. Ellerinize sağlık, çok kullanışlı ve rahat bir modele benziyor, iyi günlerde giyin:) ben de manken istiyorum ama evde ona uygun bir yer bile yok, bir de o gelirse bilmem nereye misafir olur:) zar zor bir yerlere sıkıştırsam diyorum, bakıcaz artık;).

    YanıtlaSil
  13. Sevgili gooogoook, çok sağolun. evet eteklerde balık kesimini çok kullanıyorum rahat olduğu için. ama bunu fazla dökümlü yapmışım bir ara etek uçlarındaki bolluğu alacağım.tam balık kesimi olsun diye.
    bizim ev o kadar çok ıvır zıvırla dolu ki mankende eksik kalmasın dedim.evin bir yerinde dikili duruyor. o kadar lazım bir şey değil aslında zamanında almışım atamıyom da, blogu açınca işe yaradı neyseki.

    YanıtlaSil
  14. Filizcim ay güldürdün yine beni, kıs nerden geliyor senin bu espri enerjin bilmiyorum ama geldiği yerde umarım eksilmez :)
    Eteğin rengi çok güzelmiş duruşu da güzel fakat ben bildiğin gibi daha hiç balık etek dikip giymedim mutlaka rahattır ki sen sürekli balık etek dikip duruyorsun :) Güle güle kullan yine ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  15. :) şenay bu son balık etek dikişim .gına geldi balıktan. artık yeni bir şeyler deneyeyim giymesem de dursun dolapta. balık balık diye sonun da alık olcam gari.
    sağol canım :)

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş, ellerine emeğine sağlık. :] Çok çok güzel ya rengi modeli falan, ah ahh yeteneğinin kıymetini bil. :]

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol Sevgili Burcu.biliyom biliyom canım:)

      Sil