16 Mart 2013 Cumartesi

Düşüncelerimiz Suya Bunu Yapabiliyorsa !


''İnsanı düşündürüyor değil mi ? Düşüncelerimiz suya bunu yapabiliyorsa, kim bilir düşüncelerimiz kendimize neler yapabilir ?'' Bu diyalog  bu belgeseli izlemem için çekici cümle oldu.Benim gibi bilinmeyene merakı olmayanın kesinlikle sıkılacağı bir belgesel. Hayatın anlamını sorgulayan, seçimlerini sorgulayan, varoluşu,uzayı, dünyayı sorgulayan insanların ilgi alanına girebilecek bir belgesel.Bu konulara merakı olmayan hiç izlemesin şimdiden uyarayım, ama benim gibi meraklı olanın  kesinlikle çok seveceği bir konu üzerine bu belgesel.
''Ne yapayım hayatımın bir anlamı olması gerekir, yoksa her şey anlamsız'' diye sora sora bilim, ilim, din ne  varsa  bu konuda sorularıma yanıt verecek her başlığa  göz atıyorum.Dayanılmaz oğlak merakı işte.



Partların devamı burada   ( sadece meraklılar için uyarıyorum )

23 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Anladıysam kuantum fiziği çarpsın yav ne demek acep ''Zdrarova, zamiichatilna'' googele ye çevirtip gelem haa :)

      Sil
    2. hangi dilde yazdıysanız kesinlikle çevirisi yok yahuu !!

      Sil
    3. Ha ha... dusuncelerimin benim dilime etkisi boyle. Google anlasa sasardim zaten.

      Mukemmel ve sasirtici'nin bu sekilde yansimasi benim secimim degildi ;))))))))

      Sil
    4. google var olan dilleri bile çeviremiyor, sizin düşüncelerin dilini çevirebilse kuantum fiziği bile açıklayamazdı bu durumu :)

      Sil
    5. Aslinda dusuncelerini dile getiren bilgisayarlar ve yazilimlar var. Mesela Steven Hawkings yillardir bu teknolojiyi kullaniyor, henuz halka acik olmamasi olmayacagi anlamina gelmez.

      Quantum fiziginin mantigi ile dusunursek o hoooo, limitisiz aslinda. Videodaki kadincagizin da dedigi gibi cevabi olmayan sorular sormuyoruz, sorun inanmamakta.

      Sil
    6. düşünceleri dile getiren bilgisayar piyasaya çıksa gizli hiç bir şey kalmaz yahuu!! güven vermeyen insanların beynini okumak için iyi bir yöntem, bilgisayarına gir tüm beyninin sırlarını oku oooo gelecek filmlerindeki gibi.
      evet işin sırrı kesinlikle inanç.bir deneyde uyuşturucu bağımlılarına kokain vermiş gibi inandırıp, aslında karbonat vermişler, fakat bağımlılar sanki kokain içmiş gibi aynı davranışı sergilemişler. kokain olduğuna o kadar inanmışlar ki karbonata bile aynı tepkiyi vermişler. ahhh bu inanç !!

      Sil
  2. İşin özünde iyi ve olmulu düşünme yatıyor.

    Her birimiz kendi içimizde kocaman bir evren barındırıyoruz. Evrenimizi cennete ve cehenneme çevirmek böyle oluyor işte.

    Oğlak merakınızı körükleyin ama Oğlak pesimistliğini bırakın özetle :)))
    Müşterisi az olmuş bu yayının :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müşterisi benim ya canım o yeter. arada izlemek için elimin altında olsun dedim.benim beynim evrenin çöplüğünü barındırıyor, aradığım şeyi henüz bulamadım bu çöp yığını içinde. ne olacak benim bu karamsar,kendinden memnun olmama durumu bilmem. zaten kendimden memnun olsam bu konulara merak salıp düşünce yapımı değiştirmeye çalışmam.yılların kalıplarını kırmaya çalışıyorum.kuantum merakı kendimi değiştirme isteğinden dolayı zaten. offff değişmek zorundayım.

      Sil
    2. Değişi ve gelişim yaşamın şifresidir Filiz Hanım :) Bir dostum bir zaman şikayetlendiğimde şöyle demişti " Dünya sürekli ileri dönerken sen durursan, dönüp geriye bakarsan düşersin. O halde sen de ilerle, ilerlerken değiş ki yaşama ayak uydurabilesin"

      Haklıydı...

      Şimdi var olanlar bize emanet olarak teslim edilenler. Yarın ders vermek için başkalarında olacaklar. Ne onlar giderken hayıflanmak ne de yeni emanetleri alırken aşırı sevinmek gerekmiyor.

      Can bile bedende emanet!

      Merak iyidir. O olmazsa hayat olmaz. Bilinmeyeni merak, değişme arzusunun en temel göstergesidir. Değişmeyi arzu eden insan makbul insandır zaten. Ben de o yüzden seviyorum sizi :))

      Dünyaya ve hayata bakışını sadece gördükleri, aldıkları ile elindeki maddi unsurlar ve sahip olduklarıyla ifade eden, besleyenlerden olmayın zaten...

      Sil
    3. yorumu spam olarak algılamış spam bölümünde buldum :)
      çok güzel yorummuş böyle güzel yorumu spam bölümüne almış benim alengirli blog.
      blogum adına özür dilerim benden bağımsız çalışıyor kendisi nedense. neyseki nerde bulacağımı öğrendim kayıp yorumları.

      Sil
  3. Az evvel yazdığım yorumu sildim sanırsam :((

    YanıtlaSil
  4. sözzunu dınlemedım canım ızlemeye kalktım ılk 1. dakıkada bıraktım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :) birinci video kısaydı, sıkılanlar için kısasını yayınladım onu izlesydin ya devamını niye izliyon :) ben boşuna uyarı çekmedim herkes benim gibi sıkıcı şeylere meraklı değil :)

      Sil
  5. amanyarabbim bunca zaman beynimi boşuna taşımışım hiç kullanmamışım gibi hissettim, bak elin oğlu nelerle uğraşıyo :)
    elektronların utangaç olduklarını bilmiyordum :)))

    suyun verdiği tepkiler inanılmaz... bedenimizin %90sının su olması bizimde aynı tepkileri vereceğimiz anlamına gelirki bu biraz ürkütücü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet suya senden nefret ediyrorum deyince suyun fotoğrafı ne kadar değişmiş. kanser gibi hastalıkları düşünce ve inançla yenen insanlar var olduğuna göre gerçekten düşünce gücü bedenimizi etkiliyor.
      iyi ve pozitif şeyler düşündüğümüz sürece ürkmeye gerek yok, ama negatif ve olumsuz düşünüyorsak korkutucu.

      Sil
  6. Birkaç gündür bloglara bakamadım, geciktim. Ama konuyu görünce hemen geldim. Ben de böyle konuları severim ve merak ederim ama herkesle konuşmaya gelmez. İnsanlar tuhaf tuhaf bakmaya başladılar mı hemen başka bir konuya geçmek lazım olur.
    En küçüğünden en büyüğüne kadar, evren içinde evrenler var ve hepsi birbirini etkiler. Oradaki bir cümle işin özeti gibiydi- yapabileceğimize inanmak ! Psikolojideki adıyla Öğretilmiş Çaresizlik durumundayız. Merak ve inanç olmasa bir adım dahi gidemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nowacraft, bu konulara merakı olmayan insanlarla konuşmaya başladığınızda bu balataları sıyırmış diye şaşkın şaşkın bakıyorlar, o yüzden bu konuları herkesle konuşmak riskli olabilir.Benim gibi bu konulara merak duyanlar için paylaştım ve baştan uyardım merak yoksa sıkıcı olur diye.her şeyin özü inanç !
      tüm başarılı insanların hayatındaki sihirli kelime inanç !!
      Benim erkek kardeşim mühendis olduğu ve de bu konuların bilimsel yönünü de çok iyi bildiği için ben bu konuları onunla konuşabiliyorum neyseki.
      beğenmene sevindim :)

      Sil
  7. Very interesting!
    Have a good week, dear!

    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
  8. evet çok ilginç !
    Sevgili Marcela , güzel haftalar dilerim !
    Sevgiler... <3

    YanıtlaSil
  9. Filiz'ciğim bu da beni çok cezbeden konulardan harika birşey bazı şeyleri bilinçli yapsak kimbilir neler elde edebileceğiz, çok derin konular keşke vaktimiz ve paramız bol olsa da bol bol bu konulara eğilsek doğrusu çok isterdim. Önce Fizik, Matematik ve üstüne de Felsefe okumak isterdim gerçekten.. Neyse Bende ilginç şeyler bulursam seninle paylaşayım o halde, sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh bir başarabilsek dağlar bile bize yol verecek.bu tarz videoları daha çok izliyor ve de takip ediyorum ki unutmayayım, değişebileceğime bir şeyleri başarabileceğime kendimi inandırayım.bilimsel kanıtlar gördüğüm zaman kendimi inadırmak daha kolay. çok ilham verici bu tarz belgeseller.
      sen paylaş ben seve seve takip ederim ilginç şeyleri. bir yerde ilginçlik varsa ben ordayım zira :)Beğenmene çok sevindim, çok teşekkürler. aynı konulara merakı olan blog dostları bulmak güzel bir kazanç benim için.Allahtan yabancı bilim adamları bu konuları araştırıyorlar da bizde öğreniyoruz sayelerinde buna da şükür.

      Sevgiler ...<3

      Sil