7 Mart 2013 Perşembe

Etnik Olsun ! Dantel olsun !!


Kaynak belirtemeyeceğim bu sefer, neden derseniz bunun 3 sebebi olabilir
1-hatırlamıyorum
2-üşendiğim için belirtmedim
3-hala düşünüyorum....
off  !!yarın alış-verişe çıkmak zorundayım ve benim saçlar alış-veriş kelimesini duydu mu deve dikeni gibi yukarı kalkıyor.
Neden ben de her normal kadınlar gibi alış-veriş delisi olmadım yahuu !! Her kadının ölüp bittiği şeyleri ben iş ve zorunluluk gibi görüyorum Benim için alış-veriş stres atma yöntemi değil ,direk stresin kaynağı oluyor.
Yok mu bunun bir tedavisi acaba ?
Küçükken hep kafama ağır darbeler aldım, acaba o yüzden mi  kadınların kocalarını alış-veriş çılgınlığıyla delirtme özelliğini ben taşımıyorum. Ben de alış veriş delisi olmak istiyorum!Alış-veriş deyince idama giden mahkum gibi hissetmek istemiyorum !!! Ben normal olmak istiyorum !

47 yorum:

  1. Telaslanmayin, yanliz degilsiniz. Alis verisi hic sevmeyenlerden birisi de benim.

    Alis veris deliligi psikolojik bir davranis bozuklugu aslinda ve alis veris delisi olanlarin hayatlarindaki eksiklikleri bu sekilde kapatmaya calistiklari ispatlanmistir.

    Dantelleri sevdim bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Nursun Hanımcığım normal olan biz miyiz şimdi ?
      fakat bizim sayımız az yahuu !! azınlıkta kalınca normal değilmişim hissini yaşıyorum.
      dantelleri ben de çok sevdim :)
      alış-verişe çıkmadan internet sayesinde gözlerimi doyuruyorum neyseki.

      Sil
    2. Normalden kasit nedir, normallik olcusu nedir bilemem ama, suruye dahil olmamanin akillica oldugunu biliyorum.

      Normal olmasam da kendimi koyun gibi hissetmiyorum, bu da bana iyi geliyor. Paranin satin aldigi seyleri mutluluk, cilgin tuketimden keyif almayi normallik sayan anlayisa turp suyu...

      Sil
    3. he valla katılıyom. ama mecburen alışveriş yapmak zorunda kaldığımız, hayatın gerçekleri çıkıyor karşımıza sürekli olmasada.

      Sil
    4. Hee size de bir ikiz lazim idi aslinda. Nurdan sagolsun beni bu derten kurtariyor.

      Sil
    5. evet ikizliğin o yönden çok faydası var. aslında çoğu alış-verşimi kardeşim yapıyor da kurtuluyorum. yarın kardeşimin bana ihtiyacı var. istediği gibi bir elbise bulamadğı için gez babam gez durumları yaşayacaz .

      Sil
  2. Nurusn hanım akatılıyorum.Akıllı olan sensin :)) yani normal olan diyebiliriz.Alışveriş için çıldırma ama streste olmaa perüüüüm :)
    Bak nişan için cici cici elbiseler aaaal sonra bie resimleyip gösterr dimi ama??? :))
    dantellilere bayıldım bu arada.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cicileri bıraktım ,ihtiyacım olan şeyleri bile almaya üşeniyorum ben.öyle süslenip püslenmyecem boşuna bekleme. spor giyinecem.evet burdaki modeller nişanda şık dururdu :)

      Sil
  3. haha :) Kim akıllı, delilik nedir, kim kime göre daha normal bilemedim şimdi ama ben severim alış-verişi :) Ama alışveriş delisi değilim, ama bana para ver al istediğini de alırım hiiiiiiç de üşenmem Filizcim :) Ama az param varsa çıkmam bile alışverişe aklım kalır geride :) Neyse sen normalsindir bence Filizcim deli olmana ihtimal veremiyorum :)
    Birkaç modele bayıldım bu arada hemen kopyaladım kendi listeme sağol Filizcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışveriş dedin mi benim için hiç kabine girip denemeden şıp diye istediğim şeyi bulayım,fazla dolaşmayayım.hele o giyip çıkarma denemeleri var ya çok zor benim için. bir kere bir pantolon deneyeyim, diğerlerini denemeye enerjim kalmıyor. sonra yan kabindeki insalara takılıyor gözüm onu deneyeyim bunu da deneyim hiç sıkılmıyorlar denemekten ve de hiç yorulmuyorlar. benim pilim hemen biter başım ağrır. kesinlikle alışverişe gitmeden önce kondisyon tutmak lazım yav. spora falan başlamak lazım.hem kafam yoruluyor hem bedenim.
      uygun alışveriş benim için kumaş almak. beni kumaş almaya götürsünler, beden derdi yok deneme derdi yok. deseni beğen fiyatı beğen oldu bitti alışveriş.ben de sevmek istiyom alışverişi hastalık derecesi kadar değil, normal sevgi bazında olsa yeter.böylelikle kasım kasım kasılmaktan kurtulurdum.
      kopyala şenayım kopyala :) burda kamu hizmeti veriyom :)

      Sil
  4. aslında ben de pek sevmem alış verişi, çünkü hep kararsızımdır. hiçbirşeye karar veremem. benimle alışverişe çıkan hasta olur, anında yaşlanıp ihtiyar heyetine katılır :) hem kendi kafamda oluşan baskılar, hem de kararsızlık alışverişi sevdirmez bana. sadece kumaş alırken çılgına dönüyorum nereye saldrsam diye bakıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en çok sevdiğimiz ve de kararlı olduğumuz tek yer kumaşçılar sanırım. kumaşlar biz şekil verelim diye bekliyor, başkalarının şekil verdiği modelleri deneme gibi derdi de yok.ben alışverişte fiyatı ve modeli beğendim mi hemen alırım. yeterki çok gezip ayaklarım şişmesin.
      sen benim ablam gibisin o da çok kararsızdır.

      Sil
  5. O ortasından güller geçen bi blüz var ya hani, kolları volanlı da volanların ucu dantelli hani, uzun bol olan, hani güllerin olduğu şerit de mavili gibiydi (inşallah anladın sen onu :) Onun nerde satıldığını söyle uçarak giderim almaya, o kadar beğendim...
    Alışveriş güzeldir yahu ;)
    Teşekkürler bu dantel şovu için, güzeldi vallahi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu pembe şortlu olup, elinde tarçın rengi çantası olan, ayaklarında da tarçın rengi sandalet olan modeli mi kastediyon aceb ? anlamış mıyım aceb ? valla bilsem ben de almaya giderim ?
      Sevgili Esen ,alış veriş sevene güzel tabii :)
      işin sırrı sevmekte ahhh azıcık sevsem :)
      reca ederim benim için zevk bu güzellikleri bulup paylaşmak.

      Sil
    2. Evet o işte, çok beğendim kendilerini :)
      E sevdiğin şeylerin alışverişini yap sen de ;) Angaryaları başkasına postala ;)

      Sil
    3. çok güzel tarif etmişsin demek ki :) en sevdiğim şey kumaş almak ona da sınır koyuyorlar ne yapem !

      Sil
  6. Delilikle dahilik arasındaki çizgi çok incedir Filiz Hanım :))O ince çizginin ne tarafında durduğunuzu en iyi siz bilirsiniz :))

    Alışveriş işinde ben Nursun' a göre daha sabırlıyım ama deneme, elbise beğenme, ayakkabı giy çıkar hiç yapmam. Direkt alırım, bana uygun geleni kullanırım; gelmeyeni de bir başkasına verir, onu sevindiririm.

    Alışveriş takıntısı, tıpkı diğer takıntılar gibidir. Bu kendi bedeninden ve güzelliğinden başka oynayacak şeyi olmayan, yaşlanmaktan, başkalarının fiziki beğenisini hayatının ortasına koyanların, kendini konumlayacak sosyal arayışı bitirememiş; başkaları ne der? düşüncesinden rahatsız olan insanların işidir.

    İhtiyaç abartısına gitmediğinizde, kendinizi daha iyi hissedeceğiniz objeleri hayatınıza katmak iyidir. Aslında önemli olan da kimin neyle mutlu olduğundur. Sizi yoracak ama kardeşinizi mutlu edecek bir gün olacaksa yarın; bundan mutlu olun bence, zor olanı yapmak insanı enerjik kılar...

    Paylaştığınız her resim ayrı keyifli bu postta; gözlerim bayram etti....

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o hastalıklı olanlardan olmak istemiyom aslında, azıcık hevesli olsam yeter. normal bir alışveriş sevgisi olsa fena olmazdı hani. azıcık gözlerimin içi parlasa gezerken mağazaları. ben çoğunlukla mezurayla dolaşırım sırf denemek zorunda kalmayayım diye. fakat bazı modeller askıda durduğu gibi olmuyor mecburen denemek lazım.
      o takıntılı insanların çoğunun harcayacak parası çok olup, zamanı da bol olan insanlar.
      çocukken yeni bir şeyim olduğundaki sevinci ve hevesi istiyorum ben sanırım.evet sırf kumaş alayım beni bir o mutlu ediyor yav :)
      başımın ağrıyacağı bir güne uyanacam yarın kesin. napalım kardeş hatrına katlancez :)
      beğenmenize sevindim Nurdan Hanımcığım :)
      Sevgiler... :)

      Sil
  7. almak hep daha çok, daha çok. çok ayakkabı iyidir kadınları çanta ve ayakkabı alışverişi mutlu eder. kuzum tüm bunlar 10 yıl önce var mıydı? bir kışlık bir yazlık ayakkabı bilemedin bahçede giymeye bir de terlik. günümüzde ise bir cinnet hali. ben dayanamıyorum alışverişe ruhum daralıyor mutsuz oluyorum zorunluluklar için çıktığım alışveriş turlarında alamadan bırakıp gitmek istiyorum. çoğunlukla günün moda rengi ya da modeli dışında bir şey bulamamaktan mütevellit bunalmalar bunlar aslında standardın içinde olmak istememe halime izin vermeyen beni standarda çekmek isteyene isyanım. markete süt almak için girmişsem sütü alıp çıkmak istiyorum indirimde ne varmışa bakmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh hiçbir zaman 100 tane ayakkabım olmayacak zira ayağıma uygun ayakkabı bulmaya kalksam 10 tane bile bulamam.ayakkabı alışverişi nefret ettiğim alışverişin birinci sırasında.yüzlerce ayakkabı vitrini süslese ne olacak, nasılsa ben dönüp dolaşıp mes modeli çirkin ayakkabıya kalcam.
      sütün yanında ne olıyon indirim de neler var ?gerekli bir şeyse al canım kullanmaycağın bir şeyi alma yeter.büyük şehirlerde alışveriş daha yorucu.kaş sakindir canım.

      Sil
    2. bakmıyorum ki ne var alışverişe yalnız gitmemişsen bırakıp çıkamıyorsunda :(

      Sil
    3. alışverişten yırtım goncam. kardeşim nişanlısıyla gidiyor. beni ne yapsın iki kumru demi :)inşallah bugün aradığı elbiseyi bulur da yarın başıma yine aynı dert çıkmaz.

      Sil
    4. en yorucu alışveriş, düğün ve nişan alışverişi bence yahuu !!

      Sil
  8. bence stres de olmamak lazım sevincten cıldırmamak da lazım :) normal olmak en iyisi.bu arada blogumda hediye cekilişim var =) beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rainbow Gatherer , hoş geldiniz.çok teşekkürler.
      ben mim,ödül ve de hediye çekilişi gibi etkinliklere katılmıyorum. teklifiniz için sağolun. :)

      Sil
  9. Sevgili Filiz Hanım, yazılarına bayılıyorum ! Bunu kimbilir kaç defa yazdım ama hep aynı şekilde hissediyorum :D
    Psikolojide derler ki korkuların üzerine gitmek lazım. Demesi kolay, yaparken nasıl yapılır bilemedim.

    Yine defileyi ayağımıza getirmişsin, ayy hepsi birbirinden güzel...
    Yaz gelse de püfür püfür gezsek.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sevgili Nowacraft, yazılarım gülümsetebiliyorsa çok mutlu olurum.
      sanırım bana kalabalık ortamlar pek iyi gelmediği ve de alışveriş migrenimi tetiklediği için, bilinçaltıma alışveriş olumsuz bir kayıt olarak işlenmiş.aslında sağlıkla alakalı bence benim bu dururmum.
      yılan korkum hariç her korkunun üzerine giderim de ama yılanlar olmaz olamaz !!
      küçükken de yılanlar hep benim karşıma çıkardı yahuu hep korktuğum şey burnumun dibinde biterdi.
      izmir 'in yazını sevmiyorum, izmirde bahar olsun yeter bana :)
      Sevgiler...

      Sil
  10. ben bu elbilerin tuniklerin hepsinin benim olmasını istiyorum..alışveriş delisi değilim ama bunların hepsi için delirdim.. o kadar beğendim ki anlatamam.. tam benim tarzım..sevgili Filiz hanımcım çok teşekkürler paylaşım için.. ben yine kopyalıyacağım bunları haberiniz olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. he valla ben de beğendim, alışverişe gitmeden bunlar evime ışınlansın hiç itiraz etmem yav :) istediğin kadar kopyala canım :)

      Sil
  11. Alış veriş keyiflidir ben severim ama her yere girip çıkıp bir dolu şeyi denemek ,giyip çıkarmak bana göre bir iş değil. Bi kere soyunma odası dar yerlerden hiç hoşlanma. Bedava verseler gidip almam. Bu kadar açıklama yeter !

    Gelelim dantellere ;çok hoşlarmış . Belli bir tarzı olan hatunlara çok yakışır zannımca bir kaçını ben de giyerim gibi geldi.
    Sahi Filiz önümüz bahar ,vitrinlerde neler var biraz tüyo verir misin?

    Öptüm kocaman!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. alışverişin kabinde giy çıkar, olmadı başka beden dene kısmı zaten başlı başına işkene.
      vitrinlerdeki modayı en son takip edecek biri olarak hiçbir fikrim yok diyebilirim.Fakat dünya modasında neler oluyor derseniz internet sağ olsun mağaza mağaza gezmeden modayı ekranlardan takip edebiliyorum.
      2013 modasında zımba detaylar, zincirler çok modaymış.
      bence vintage modası daha iyi, biz bu dantel ve etnik modayı takip edelim, hiçbir zaman modası geçmez.
      bir kaç detayı değiştirirsek buradaki çoğu model izmir'in sokaklarında salına salına yürümek için pek uygun bence.
      Size de otantik bluzlar ve elbiseler çok yakışır .
      Vitrin modasını da alışverişi çok seven, sürekli vitrinleri takip eden birine sormak lazım. benden iş çıkmaz.

      Sil
  12. Wow LOVELY!!! I love all...
    Have a good week, dear! and my g+...

    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Marcela, çok çok teşekkürler !
      Güzel ,sihirli haftalar dilerim !!
      Sevgiler ... <3

      Sil
  13. Uzun zamandır görmediğim bir tarzdı bunlar,bende etnik kıyafetleri severim.Ama çoğunlukla bir kaç modeli belirleyip,piyasaya sürüyorlar.En sinir bozucusu da bence herkesin tek tip giyinmesi.Moda böyle birşey olmamalı ama herkes hazır giyimi tercih ettiği için bu durum da kaçınılmaz oluyor.Neymiş ünlü modeller bunları giyiyormuş,yok bilmem ne prensesi bu tarzı seçmiş pehhh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili hayaliatölye, zaten o ünlü mankenlerin giydiği kıyafetler bizim üzerimizde aynı durmayınca depresyon nedeni oluyor canım. mankenleri güzel göstermek kolay, zor olan standart dışındaki bedenleri güzel gösterecek modeller tasarlamak bence.modayı ancak ekranlardan izliyorum. moda olan bir şeyi hiç almadım. zaten bu model çok satılıyor dediler mi ben kesinlikle almam, herkesle niye aynı şeyi giyeyim canım.
      dikiş merakım zaten istediğim kıyafetleri bulamyınca başladı. modanın dışında şeyler giymek için dikiş bilmek şart.

      Sil
  14. Ben yokken naptınız bakem??? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nişan yaptık !! başka da bir aktivite olmadı, benim sıkıcı ve de tek düze hayatımda.
      asıl sizi sormalı kuzum hangi memleket ovalarında dolaşıyordunuz bakem ?

      Sil
  15. Have a nice day, dear friend!!!:)))

    YanıtlaSil
  16. Güzel günler, sevgili arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  17. Özellikle deri pantolonlu kombinler çok hoşş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içindeki mankenler hoş olunca kıyafetler de hoş duruyor canım ::)

      Sil
    2. aa o da var tabii.. :D

      Sil
  18. Yorumları okumadan yorum yapıyorum. Belki anlaşılacak zaten :)
    Filizciğim;
    1: Etnik olsun taştan olsun (biraz uydurdum). Çok severim etnik temalı her şeyi.
    2:Hangi birisine kaynak gösterebilecektin? :)
    3:Ben de giysi alışverişine çok severek gitmiyorum ama ev,mutfak tekstil ve gereçlerine bayılıyorum :)
    Teşekkürler verdiğin hizmet için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Peşkir, sen kendi blogundaki yorumları okuyacan zaten, başkasının blogundaki yorumlarından sorumlu değilsin canım :)rahat ol kafana göre takıl :)
      valla etnik olsun, dantel olsun taştan olsun diyenler arasında ben de varım !!
      benim de en sevdiğim alışveriş kumaş , yün ,incik boncuk alışverişi :)
      reca ederim benim için zevk. alışverişe gitmeden ,ayaklarım şişmeden vitrinlere bakma yolunu buldum internet sayesinde.

      Sil
  19. seviyoruz alışverişi ne yapalım huy...hepsine bayıldım...kot için..kumaşa kumaş yapıştırran aplike tutkalı ya da kumaş tutkalı kullanmıştım.sevgiler cnnm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorsan ne güzel:) insan sevdiği şeyleri yapabiliyorsa mutlu oluyor zaten :)
      çok teşekkürler öğrendiğim iyi oldu ,çok güzel bir süsleme tekniği hem de pratik :)
      sevgiler güzel hemşire :)

      Sil